Οι ΗΠΑ θερίζουν τη σπορά τους – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Γράφαμε χθες (άρθρο με τίτλο «Οι αφερέγγυες (πια) ΗΠΑ που δεν επέστρεψαν») για την παροιμιώδη αποτυχία των ΗΠΑ και της Δύσης στο Αφγανιστάν. Μια τραγωδία δεκαετιών, με χαμένες ζωές, αίμα και τρισεκατομμύρια δολάρια πεταμένα στις ερήμους και τα βουνά της Ασίας.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι ΗΠΑ κι η Δύση γενικότερα, θερίζουν τώρα όσα επί δεκαετίες έσπερναν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που είχαν αναλάβει τη χρηματοδότηση των Ταλιμπάν για να εκδιωχθεί ο σοβιετικός στρατός.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που μέσω Ταλιμπάν στόχευσαν στην εγκαθίδρυση δημοκρατίας στο Αφγανιστάν. Δηλαδή συμμάχησαν με ανθρωποειδή που δεν σέβονται καν την ζωή και την γυναικεία υπόσταση, γνωστά για τα δολοφονικά τους ένστικτα, για να προστατευθούν οι …δημοκρατικές αρχές κι οι… ατομικές ελευθερίες!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Μπιν Λάντεν ήταν ευνοούμενος των ΗΠΑ πριν αυτονομηθεί και σκορπίσει τον όλεθρο στη Δύση, με κορυφαία πράξη τη μαζική δολοφονία χιλιάδων ανθρώπων στην καρδιά των ΗΠΑ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ΗΠΑ επιτέθηκαν στο Ιράκ με πρόσχημα πυρηνικά όπλα τη στιγμή που δικτάτορας Σαντάμ Χουσεΐν είχε μόνο κάτι … κυνηγετικές καραμπίνες!  Αποτέλεσμα; Μισό εκατομμύριο νεκροί και η έξαρση του θρησκευτικού φονταμενταλισμού, η δημιουργία του Icis.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο Αφγανιστάν έγινε μια τεράστια τρύπα στο νερό κι οι ΗΠΑ έφτασαν στο σημείο να στηρίζουν ως πρόεδρο έναν τυχοδιώκτη (Ασράφ Γανί), ο οποίος την κοπάνισε με εκατομμύρια δολάρια στις αποσκευές του. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Αφγανοί που στηρίζονταν από τις ΗΠΑ στην κυβέρνηση Γανί, μόλις είδαν τους Ταλιμπάν γονάτισαν, προσκύνησαν κι έγιναν υποτελείς τους, στο άψε σβήσε.

Τι δείχνουν όλα αυτά; Δείχνουν ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν οικτρά. Δείχνουν ότι οι Ταλιμπάν επέστρεψαν, παρά τους τόσους βομβαρδισμούς, τα εκατοντάδες χιλιάδες πτώματα, τους κατεστραμμένους λαούς  και το  ανηλεές κυνήγι της τρομοκρατίας. Δείχνουν ότι το Αφγανιστάν είναι πολύ πιθανό πια, να γίνει το άντρο της παγκόσμιας τρομοκρατίας  κι η χώρα που η γυναίκα θα είναι κατώτερη και έρμαιο του κάθε δίποδου ζώου!

Όσο για εμάς; Είναι μοιραίο ότι θα κληθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε «στρατιές» εξαθλιωμένων Αφγανών. Ας ετοιμαστούμε!

Κάτι τελευταίο: Οι Έλληνες που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν βρήκαν θερμή αρωγή από Αφγανούς που πρόβαλλαν τα σώματά τους για να μείνουν ασφαλείς σε εχθρικό έδαφος. Η χώρα μας  είχε  υποχρέωση ν’ ανταποδώσει. Ήταν ζήτημα τιμής να τους προσφέρουμε καταφύγιο τώρα που βρίσκονται σε μέγα κίνδυνο κι η ελληνική κυβέρνηση έντιμα το αποφάσισε χθες…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Πέμπτης 19 Αυγούστου 2021
Επόμενο άρθροEE: Ζ.Μπορέλ: Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα έχουν ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.