Οι εξελίξεις στη μελισσοκομία και οι προκλήσεις του μέλλοντος στο 11ο Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού

Τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο της μελισσοκομίας θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν επιστήμονες, ερευνητές, επιχειρηματίες και μελισσοκόμοι κατά τη διάρκεια του 11ου Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και όλοι θα μπορούν να το παρακολουθήσουν διαδικτυακά μέσα από το site www.greekhoneyfestival.gr, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που δημιουργήθηκαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Στην πρώτη ημέρα του Συνεδρίου θα απευθύνουν χαιρετισμό, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, Βασίλης Ντούρας και ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Μελιού και Λοιπών Προϊόντων Κυψέλης, Γιώργος Πίττας.

«Οι επιπτώσεις από την πανδημία, που ενέσκηψε ως θύελλα σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι πολλές. Ωστόσο, ο κόσμος της μελισσοκομίας εξακολουθεί να παράγει, η αγορά κάνει σταθερά βήματα, ενώ εξαιρετικά ενθαρρυντικό είναι πως έχουν αυξηθεί οι εξαγωγές του μελιού», δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η υπεύθυνη του Φεστιβάλ και του Συνεδρίου Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, Ειρήνη Ψαχούλια.

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, η αγορά έχει ανάγκη να ακούσει τους ειδικούς, τους επιστήμονες, να λάβει γνώση για τα μέτρα που λαμβάνονται, για το τι μέλλει γενέσθαι. Και βέβαια οι καταναλωτές έχουν ανάγκη να ενημερωθούν από υπεύθυνα χείλη με ποιο τρόπο θα εμπιστευτούν το καλό ελληνικό μέλι, αποφεύγοντας βιομηχανοποιημένα και αγνώστου προελεύσεως μέλι», πρόσθεσε η κ. Ψαχούλια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΕξοπλισμοί: Οι 25 μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου
Επόμενο άρθροΓερμανία-Covid-19: Υπέρ “σκληρότερου lockdown” τάσσεται η Ακαδημία Επιστημών Leopoldina