Οι επαγγελματίες ρυθμίζουν και τα προσωπικά τους χρέη – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας

Σύσσωμοι οι εκπρόσωποι των εμπορικών και επιχειρηματικών φορέων επισημαίνουν την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού σχεδίου με στόχο να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία στις επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν πραγματικά από την πρωτοφανή και παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Δημήτρης Χριστούλιας
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Δημήτρης Χριστούλιας

Προς την κατεύθυνση αυτή μάλιστα φορείς προσπαθούν μέσω ειδικών προγραμμάτων να στηρίξουν επαγγελματίες να μην βρεθούν δεινή οικονομική θέση και να δημιουργηθούν όχι μόνο προοπτικές επιβίωσης αλλά και ανάκαμψης σε πάρα πολλές επιχειρήσεις. Ένα σημαντικό εργαλείο στα χέρια των επιχειρήσεων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και τράπεζες είναι και ο εξωδικαστικός μηχανισμός, ο οποίος απλοποιείται με στόχο να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης επεξεργάζεται σχέδιο προκειμένου να μπορέσουν να διευθετήσουν τις οφειλές τους υπερχρεωμένες επιχειρήσεις. Μεταξύ των δυνατοτήτων που έχουν οι επαγγελματίες είναι εκτός από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που έχει η επιχείρησή τους να μπορούν να τακτοποιούν και προσωπικά χρέη.

 

Προηγούμενο άρθροΈνταξη όλων των δικαιούχων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής», ζητεί η ΚΕΔΕ
Επόμενο άρθροΝέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων και για σήμερα Τρίτη αποφάσισε ομόφωνα η ΠΝΟ
Δημοσιογράφος REALnews Οικονομικό ρεπορτάζ