Οι δομές των Ενόπλων Δυνάμεων φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ

Τα Διαβατά, η Αλεξάνδρεια, η Κως, η Λέσβος και η Σάμος φιλοξενούν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες στις δομές των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, αυξήθηκαν κατά 508 άτομα σε σχέση με την περασμένη Πέμπτη οι πρόσφυγες/μετανάστες που διαμένουν στις 30 δομές φιλοξενίας που διαχειρίζονται οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Συγκεκριμένα χθες καταγράφηκαν 28.089 άτομα έναντι 27.581 ατόμων την περασμένη Πέμπτη. Η δυνατότητα φιλοξενίας των 30 δομών παραμένει στα 23.997 άτομα. Οι δομές φιλοξενίας Λέσβου, Σάμου, Κω, Αλεξανδρείας και Διαβατών έχουν υπεράριθμους πρόσφυγες/μετανάστες, σύμφωνα με την κατανομή προσφύγων που γίνεται από τους αρμόδιους φορείς.

Οι τρεις κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων παρείχαν 15.859 μερίδες φαγητού από τις οποίες 542 μερίδες διανέμονται σε δομές φιλοξενίας οι οποίες δεν ανήκουν στην αρμοδιότητα τους. Για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων/μεταναστών διατίθεται ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τους 3 Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΓ. Αμανατίδης: «Η Ελλάδα επιθυμεί τη διατήρηση του Status quo των χριστιανικών προσκυνημάτων στην Αγία Γη»
Επόμενο άρθροΝα εξεταστούν όλες οι προτάσεις για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, ζητούν οι εργαζόμενοί της