Οι διαφορές δεν ιδεολογικές αλλά δομικές – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις

Γράφει ο συνεργάτης τουΈμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η μόνη αλήθεια και με … κατάθεση ψυχής που ακούστηκε από τα πρωθυπουργικά χείλη στη συνέντευξή του στον Skai, ήταν ότι στο Μαξίμου μπαίνει οποιοσδήποτε! Τα υπόλοιπα ήταν απόρροια αυτού…

Δεν ήταν σοφή η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα να πάει στον Skai.  Εκεί τον περίμεναν η αλήθεια κι η λογική. Με τις οποίες ο ίδιος δεν έχει αγαστή σχέση.

Ξέρετε κάτι; Όταν δίνεις συνέντευξη κι έχεις απέναντί σου δημοσιογράφους που ξέρουν τι τους γίνεται, δεν μπορείς να προσβάλεις νοημοσύνη και λογική. Ούτε μπορείς να μετατρέψεις την ανεπάρκειά σου σε επάρκεια κι αρετή.

Άκουσα τον Τσίπρα να λέει για τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές το 2015 ότι «Ήμασταν προετοιμασμένοι, αλλά οι άλλοι είχαν προετοιμαστεί καλύτερα»!!! Καταλαβαίνετε;  Αυτό μπορούσε να το πει ο Αναστασιάδης μετά τα τρία γκολ που δεχθήκαμε από τους Ιταλούς. Όχι όμως και ο Πρωθυπουργός !!!

Περάστε μία βόλτα από το Μαξίμου, όπως λέει ο Αλέξης, «μπορεί να μπει οποιοσδήποτε». Εγώ πάντως εδώ και τέσσερα χρόνια κλούβες των ΜΑΤ βλέπω να κρατούν κλειστή την Ηρώδου Αττικού….

 Ο Τσίπρας είπε ότι δεν ήξερε ότι η ΕΡΤ μεταδίδει τη σύσκεψη στο Επιχειρησιακό της Πυροσβεστικής για το Μάτι.  Εδώ είναι που λες το «δεν περιγράφω άλλο…

Μια θλιβερή εμφάνιση γεμάτη ψεύδος. Για το χρέος, επί παραδείγματι,  είπε ότι το παρέλαβε στα 324 δις ευρώ και το κατέβασε στα 321 δις. Ξέχασε, όμως να πει  ότι το 2018 το χρέος είχε ανέβει στα 334 δις. Παλιότερα, μάλιστα,  είχε δηλώσει ότι είχε παραλάβει χρέος 400 δις! Επίσης το χρέος όταν ανέλαβε σε σχέση με το ΑΕΠ της χώρας ήταν στο 175% και το 2018 5το ανέβασε στο 181.1%… Πότε έτσι πότε γιουβέτσι… Ή αλλιώς τα καλά και συμφέροντα…

Μπορώ να γράφω με τις ώρες τα νέα ψέματα Τσίπρα. Δεν έχει νόημα πια να το κάνω. Μα δεν μπορώ να μη σταθώ σε κάτι άνανδρο και αναξιοπρεπές. Το κτύπημα κάτω από τη ζώνη στη Σία Κοσιώνη με αφορμή τη συγγενική της σχέση.  «Έχετε ευαισθησία στο θέμα Κουφοντίνα γιατί είστε πλέον νύφη Μπακογιάννη», είπε χωρίς τσίπα ο εκλεγμένος και υποτίθεται μορφωμένος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καταλαβαίνετε;  Θεωρεί αιτία ευαισθησίας απέναντι σε έναν τρομοκράτη, την συγγένεια. Δεν θεωρεί αιτία ευαισθησίας την ιδιότητα του πολίτη που πιστεύει στην Δημοκρατία και την υπερασπίζεται.

Οι διαφορές μας κύριε Πρωθυπουργέ δεν είναι ιδεολογικές Είναι δομικές!

Για τη γοητεία της μπουρζουαζίας στο κότερο Παναγοπούλου, που για χάρη της άλλαξε την οριογραμμή της θάλασσας, υποστήριξε ότι είχε δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Ο μοναδικός Πρωθυπουργός στον πλανήτη. Ουδείς άλλος θεωρεί δικαίωμα την ιδιωτικότητα εφόσον είναι πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό να πω κάτι τελευταίο. Όλα τα λεφτά ήταν η ερώτηση Παπαχελά που τον ρώτησε, δήθεν αθώα:   «Καλά, δεν υπήρχε ένας άνθρωπος να σας συμβουλέψει ότι αυτό δεν μπορείτε να το κάνετε;»

Ήταν η αποθέωση !!!! Εννοώντας ότι, εσύ δεν καταλαβαίνεις και πολλά, κάνας άνθρωπος να σε συμβουλέψει, δεν βρέθηκε;