Οι … αρνητές του Πιερρακάκη! – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ήμουν σε συντροφιά οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ και ανάμεσα σε άλλους πολιτικούς παραλογισμούς άκουσα και τον πλέον απόλυτο: «Ο Πιερρακάκης τρώει το ψωμί των δημοσίων υπαλλήλων»!!!!  Η αιτιολογία αυτής της παράλογης άποψης ήταν ότι με την ψηφιακή μεταρρύθμιση θα φτάσει η ώρα που όλα πέριξ του δημοσίου θα γίνονται ηλεκτρονικά και δεν θα χρειάζονται πια οι δημόσιοι υπάλληλοι, που θα χάσουν τις δουλειές τους ή έστω δεν θα υπάρχει ανάγκη προσλήψεων.

Σακελλαρόπουλος Γ. Νίκος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Φυσικά, όταν εξέφρασα την άποψη ότι ακόμη κι έτσι να είναι, θα υπάρχει ΜΟΝΟ όφελος για τον πολίτη, άκουσα τα γνωστά περί …ανάλγητου νεοφιλελεύθερου.

Έτσι, δεν μου έκανε καμιά εντύπωση ότι στην πρόσφατη δημοσκόπηση της GPO, ο Πιερρακάκης είχε αποδοχή από το 53% και …20% αρνητικές γνώμες!!  Ενώ το 27% είπε ότι δεν γνωρίζει –δεν απαντά!

Η αλήθεια είναι ότι η αρνητική γνώμη για τον Πιερρακάκη αποτελεί το μικρότερο ποσοστό που έχει υπουργός της κυβέρνησης, αλλά δεν παύει να είναι υψηλότατο συγκριτικά με το έργο που παράγει. Ο Πιερρακάκης είναι τέταρτος σε δημοφιλία υπουργός της κυβέρνησης (μετά τους Δένδια, Παναγιωτόπουλο και Κικίλια) κι αυτό από μόνο του συνιστά άθλο, αφού ανταγωνίζεται βαριά ονόματα με κομματικό παρελθόν και πλάτες αλλά κι επικοινωνιακό παροξυσμό πέριξ τους.

Όμως, πολύ θα ήθελα να ήξερα κάποιους από αυτό το 20% που αν αύριο ήταν … Μητσοτάκηδες θα απέλυαν τον Περρακάκη! Πολύ θα ήθελα να γνωρίσω έναν που θεωρεί φύρα τον Πιερρακάκη!

Σκέφτηκα μήπως «παίζει» κάτι άλλο. Μα δεν. Άλλωστε ο Πιερρακάκης είναι ένας συμπαθητικός νέος άνθρωπος που δεν κουβαλά ή δημιουργεί πάθη κι αντιπάθειες, ούτε εμπλέκεται σε διαμάχες πεζοδρομίου. Άρα; Γιατί υπάρχει αυτό το 20% που δεν τον αποδέχεται; Μήπως οι φίλοι μου Συριζαίοι έχουν δίκιο στο επιχείρημα που ισχυρίζονται περί …  του ψωμιού των δημοσίων υπαλλήλων;  Μα ούτε αυτό μπορεί να έχει λογική. Όχι μόνο επειδή είναι παράλογο επιχείρημα αλλά κι επειδή ο άνθρωπος δουλεύει για το τεχνολογικό μέλλον και τον ψηφιακό ανασχηματισμό της Ελλάδας. Σε πολυεπίπεδο περιβάλλον.

Προσέξτε: Αυτό το 20% που κρίνει αρνητικά το έργο Πιερρακάκη, προσεγγίζει το δημοσκοπικό ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ταυτοχρόνως είναι σχεδόν αντίστοιχο με το ποσοστό πολλών αρνητών.  Αρνητών του ιού, της μάσκας, των μέτρων, του εμβολίου. Ας μη ξεχνάμε ότι σχεδόν 20% των Ελλήνων δεν γράφηκε στην άυλη συνταγογράφηση, δεν πήγε να κάνει εμβόλιο, δεν θεωρεί σωστό μέτρο την καραντίνα ή δεν μπήκε ποτέ σε κάποια ψηφιακή πλατφόρμα (έργο Πιερρακάκη) για να βγάλει κάποιο έγγραφο ή πιστοποιητικό.  Άρα; Μήπως εκεί πρέπει να αναζητήσουμε το πρόβλημα;

Πάντως, αν το αναζητήσουμε σ’ αυτή την κατεύθυνση, στην επόμενη δημοσκόπηση θα ήθελα να δω μια άλλη ερώτηση σε όσους απαντούν αρνητικά για τον Πιερρακάκη: Τι θα θέλατε να κάνει ένας υπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης;

Κι εκεί θα δούμε πιο καθαρά μέσα στην άβυσσο ανθρώπινης ψυχής και νου!

Η ουσία είναι, είτε έτσι είτε αλλιώς, ότι πρέπει για μια ακόμη φορά να συνειδητοποιήσουμε ως κοινωνία πως ανάμεσά μας ζει ένα 20% συμπολιτών μας που αρνούνται και απορρίπτουν τα πάντα. Που είναι χαβαλέδες, ιδεοληπτικοί, αρνητές της προόδου, της ευημερίας και της επιστήμης. Δίπλα μας είναι και δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς.

Εκτός από το να συνδράμουμε τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα και ν’ ανοίξουν τους ορίζοντές τους…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 20 Απριλίου 2021
Επόμενο άρθροΟυκρανία: Οι ΗΠΑ καταγγέλλουν την «κλιμάκωση» της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα (Στέιτ Ντιπάρτμεντ)
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.