Οι ανερμάτιστες πολιτικές κι οι λούμπεν – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν ήταν χαρισματικός λαϊκιστής και διαστρεβλωτής της  εκάστοτε πραγματικότητας, θα μπορούσε να είναι ένα ικανότατο troll από εκείνα των 0.60 λεπτών των υπογείων της Κουμουνδούρου.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι την ώρα που ο λόγος του Μητσοτάκη ή της Φώφης ή και του Κουτσούμπα είναι πολιτικός (όσο κι συμφωνείς ή διαφωνείς) του Τσίπρα είναι πέρα από κάθε πολιτική λογική. Βασισμένος στην ένταση, στον διχασμό, στο ψέμα!

Προσέξτε: Δεν θα σταθώ διόλου στο παρελθόν. Μόνο στο παρόν. Όπως προχθές που κατά μια περίεργη λογική ταύτισε την παγκόσμια κρίση λόγω της πανδημίας με τον… Μητσοτάκη. Συναντήθηκε με μια ομάδα εργαζομένων στον τουρισμό και ουσιαστικά «έβρισε» τον Μητσοτάκη!   «Είδαμε τον Μητσοτάκη», τους είπε, «να πουλάει ηλιοβασιλέματα, την ώρα  όμως που ο τουρισμός βρίσκεται σε βαθύ σκοτάδι»!  Κι αμέσως μετά επικοινώνησε με την μητέρα της οποίας λιποθύμησε το παιδάκι για να της πει ουσιαστικά ότι …φταίει η κυβέρνηση!

Όλα αυτά λοιπόν, δεν έχουν καμιά πολιτική λογική. Είναι πράξεις ανερμάτιστες. Εντυπωσιασμού. Κενές περιεχομένου. Θα είχαν λογική ΜΟΝΟ αν ο τουρισμός ήταν σε ύφεση λόγω μεγάλων σφαλμάτων του Μητσοτάκη. Όμως όταν ο παγκόσμιος τουρισμός έχει διαλυθεί, όταν ξενοδοχεία κλείνουν, όταν αεροπορικές εταιρείες πτωχεύουν, όταν πολυεθνικοί κολοσσοί ενοικιάσεων αυτοκινήτων κλονίζονται, μόνο καταγέλαστος μπορεί να γίνει κάποιος που υποστηρίζει ότι γι αυτά ευθύνεται ο Μητσοτάκης.

Ευτυχώς η κοινωνία κατανοεί πλέον.  Κατανοεί ότι η Αριστερά κυβέρνησε μα κι αντιπολιτεύεται χωρίς πολιτική, θέσεις και με επιχειρήματα που απέχουν παρασάγγας από την κοινή λογική.

Από την άλλη πλευρά, με βάση την κοινή λογική, είναι αδιανόητο το υψηλό ποσοστό (λίγο επάνω ή λίγο κάτω από το 20%) που διατηρεί δημοσκοπικά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι δυνατόν να υπάρχουν συμπολίτες μας που κωφεύουν ή δεν αντιλαμβάνονται πεπραγμένα αλλά και σημερινές αποκαλύψεις ή πολιτικές χωρίς σκέψη, προγραμματισμό και συνέπεια;

Κι όμως είναι. Είναι αυτό το λούμπεν τμήμα του ΠαΣοΚ που ταυτίστηκε τα τελευταία χρόνια με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικοινωνιακά «παίζει μπάλα» ισχυριζόμενο ότι όσα έγιναν ή μαθεύονται αποτελούν … επιθέσεις της Δεξιάς προς την… πρόοδο!

Δείτε πόσοι «άνεργοι» πασόκοι αναζητούν δουλειά, δηλαδή επόμενη ημέρα, στον ΣΥΡΙΖΑ. Δείτε ομάδες από τα ορφανά του Άκη μέχρι δήθεν εκσυγχρονιστές σαν τον Μπίστημ τη Μαριλίζα ή τον Ραγκούση! Δείτε ότι συνήγορος του Παπαγγελόπουλου είναι ο Τσοβόλας! Ο υπουργός που ο Ανδρέας φώναζε από τις πλατείες… «Τσοβόλα δώστα όλα»… Τα έδωσε και βούλιαξαν τα πάντα….

Φυσικά αυτοί δεν εκπροσωπούν παρά μόνο τους εαυτούς τους και δεν μπορούν να προσθέσουν το παραμικρό στον ΣΥΡΙΖΑ για να τον καταστήσουν εξουσία. Μπορούν όμως να τον συντηρούν με τέτοια ποσοστά στην αντιπολίτευση… Μέχρι να ξαναχάσει ο Τσίπρας, ακόμη και θύοντας άκοπα στο παράλογο…