Οι 57 νεκροί, εμείς και οι άλλοι για τα Τέμπη – Γράφει ο Γιάννης Καφάτος

Υπάρχουν 57 νεκροί.

Υπάρχει ένας υπουργός Μεταφορών που γνώριζε σύμφωνα με όσα είπε ο έτερος υπουργός: Αν λέγαμε ό,τι ξέραμε ο κόσμος δε θα έμπαινε στα τρένα. Άρα υπάρχουν τουλάχιστον δύο υπουργοί που ήξεραν.

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Υπάρχουν 57 νεκροί και οι οικογένειές τους, που δε θα σταματήσουν να αναρωτιούνται: Γιατί;

Ακόμη κι όταν όλοι εμείς θα ξεμυαλιστούμε από τα άλλα θέματα της επικαιρότητας και θα σκεφτόμαστε τα δικά μας παιδιά, οι 57 οικογένειες θα πενθούν, θα κλαίνε, θα αναρωτιούνται αν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να μην βρεθούν τα παιδιά τους στα βαγόνια του δολοφόνου σιδηροδρόμου της Ελλάδας του 2023.

Ξέρεις είναι παγίδα κάπου να αισθάνεσαι εσύ, κι εγώ και γενικά όλοι μας, μεγαλύτερη ντροπή από τους υπεύθυνους γραβατάκηδες της τραγωδίας.

Εμείς δεν πρέπει να ντρεπόμαστε! Εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε το πένθος των 57. Εμείς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τυχαία δεν ήταν στο τρένο τα δικά μας παιδιά, οι φίλοι ή οι συγγενείς μας ή εμείς οι ίδιοι!

Η ευθύνη μας είναι ότι δίνουμε δύναμη σε κάποιους από αυτούς. Να, ας πούμε οι 21.476 που ξανάβγαλαν πρώτο σε ψήφους τον Υπουργό Μεταφορών των Τεμπών, κ. Κώστα Καραμανλή. Είναι λοιπόν αυτοί και εμείς. Δεν είναι καλό να διαχωριζόμαστε αλλά μερικές φορές η ζωή που τα λύνει όλα… τα επιλύει και τα βάζει σε τάξη όλα.

Υπάρχουν 57 νεκροί επιβάτες τρένων στην Ελλάδα το 2023  γιατί κάποιοι τα είχαν αφήσει στην τύχη τους να ξεκινάνε «κι όπου βγει» που είχε πει εύγλωττα ένας διασωθείς.

57 νεκροί, εμείς και οι άλλοι και κάπου στο βάθος, ζητούμενο και η γκαβίκλω η Δικαιοσύνη, που την ασκούν κάποιοι από «εμάς» και κάποιοι από τους «άλλους». Είναι θέμα αναλογιών τελικά!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΥπουργείο Εργασίας: 10 ερωτήσεις–απαντήσεις για την ασφαλιστική ικανότητα
Επόμενο άρθροΈξαρση κρουσμάτων κοκκύτη στην Ευρώπη – 34 κρούσματα στην Ελλάδα