Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «απαιτούμε να ειπωθεί δημοσιά ο λόγος της παρακολούθησης»

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΑΖΙ»

 

  • «Χθες είδαμε έναν αδύναμο Πρωθυπουργός, ο οποίος γνωρίζει ότι ο χρόνος για αυτόν και για την κυβέρνηση μετρά αντίστροφα. Η χθεσινή του προσπάθεια στράφηκε αποκλειστικά στο να προφυλάξει τον κ. Κοντολέοντα και τον πρώην Γενικό Γραμματέα, κ. Δημητριάδη. Πρέπει να επισημάνουμε ξανά ότι ο κ. Κοντολέων παρουσιάστηκε στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και είπε ψέματα για το θέμα. Δεν είναι αδίκημα αυτό; Αναφορικά με τις νομικές πλευρές του ζητήματος τοποθετήθηκε χθες ο κ. Βενιζέλος και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.
  • Χθες σε καμία περίπτωση δεν μάθαμε για ποιο λόγο έγινε η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη. Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής είναι υποψήφιος Πρωθυπουργός και για το λόγο αυτό, δεν γίνεται να δημιουργούνται σκιές γύρω από το πρόσωπό του. Θέλουμε να ακούσουμε δημόσια για ποιο λόγο έγινε η παρακολούθηση του κ. Ανδρουλάκη, πρέπει θεσμικά και με διαφάνεια να διερευνηθεί το θέμα και να λάβουμε μια σαφή απάντηση. Παρακολουθείται μόνο ο κ. Ανδρουλάκης;
  • Αν η αντιπολίτευση θέλει να συνδράμει στην προσπάθεια μας να βγει η αλήθεια στο φως, θα πρότεινα να μη δίνει στον κ. Μητσοτάκη ευκαιρίες για επικοινωνιακές φιέστες. Καλώ το ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να διευκολύνει την κυβέρνηση, οργανώνοντας διαρκώς επικοινωνιακά παιχνίδια. Πρέπει να κάνουμε μια ενιαία προσπάθεια ώστε να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Κοντολέων και να εξηγήσει το λόγο που είπε ψέματα καθώς και κάθε άλλο κυβερνητικό στέλεχος που εμπλέκεται. Να μάθει δημόσια ο κόσμος το λόγο της παρακολούθησης.

Το θέμα του κ. Ανδρουλάκη δεν είναι προσωπικό, το έχουμε τονίσει. Μας αφορά όλους: δημοσιογράφους, πολιτικούς δικαστικούς, πολίτες. Γι’ αυτό κινούμαστε θεσμικά εξαρχής, για να μάθουμε την αλήθεια. Τέλος, είναι κομβικής σημασίας να μην ξεπερνάμε το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με τη χρήση του συστήματος «predator». Μέσω του predator, ενός συστήματος παρακολούθησης που ρομποτοποιεί το κινητό του χρήστη καταργώντας την ιδιωτικότητα, επιχειρήθηκε η παγίδευση του κινητού του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ και παρακολουθήθηκε δημοσιογράφος. Πρέπει να μάθουμε λοιπόν : ποιος έδωσε την εντολή για αυτές τις παρακολουθήσεις. Πρέπει οι υπεύθυνοι της εταιρείας που κατέχει το λογισμικό στην Ελλάδα να κληθούν ενώπιον των εισαγγελικών αρχών».

 

Προηγούμενο άρθροΚαθαρισμός υδατόπυργου Καβασιλών και διακοπή νερού αύριο
Επόμενο άρθροΔήλωση Νίκου Ανδρουλάκη, πρόεδρου ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής για τον απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου