Ο ΥΕΘΑ για τη μέριμνα του στρατιωτικού προσωπικού

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, για όλα τα ζητήματα μέριμνας του στρατιωτικού προσωπικού, έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τα καθ’ ύλην αρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, έχοντας διαβιβάσει, εγκαίρως, όπου απαιτείται, εμπεριστατωμένες προτάσεις για την ορθή εφαρμογή των επικείμενων διατάξεων, προκειμένου να επιτευχθεί η βέλτιστη λύση προς όφελος του συνόλου των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτό υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ25 Αγγελική Αδαμοπούλου με θέμα «Αίτημα μέριμνας για το στρατιωτικό προσωπικό».

Όπως ανέφερε ο υπουργός, για τα οικονομικά ζητήματα που τίθενται, «η αρμοδιότητα υλοποίησης μισθολογικών θεμάτων και αποζημιώσεων ανήκει στο υπουργείο Οικονομικών, το οποίο την εξειδικεύει με ειδικούς νόμους, με βάση τις ισχύουσες οικονομικές συνθήκες και την εφαρμοζόμενη δημοσιονομική πολιτική».

«Την αρμοδιότητα θέσπισης συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων», συμπλήρωσε, «φέρει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στο οποίο, ωστόσο, έχουμε επισημάνει την αναγκαιότητα ρύθμισης το συντομότερο δυνατό των ζητημάτων, που αφορούν στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και τελούμε εν αναμονή περαιτέρω ενεργειών του».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΕΕ: «Μήνυμα για την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση» η καταρχήν συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής
Επόμενο άρθροΑυτοκίνητο: Οι ενέργειες των χωρών της ΕΕ στην σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση των ορίων ταχύτητας