Ο Βούτσης η υποκρισία του κι η πάγια ανομία της Αριστεράς – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής στον αρχηγό της Αξιωματικής αντιπολίτευσης για το γεγονός ότι με παρέμβασή του αφέθηκαν ελεύθερα τα μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας» που είχε συλλάβει η αστυνομία, επιβεβαιώνει πλήρως την γενικότερη αντίληψη που υπάρχει για σχέσεις στοργής της κυβέρνησης με τον συγκεκριμένο χώρο.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο Νίκος Βούτσης, ουσιαστικά εξομοίωσε τα μέλη του «Ρουβίκωνα» με τις  χιλιάδες μαθητών που επισκέπτονται ετησίως τη Βουλή και τα προσομοίωσε με τον… λαό!

Ουσιαστικά έκανε το ίδιο που είχε κάνει η προκάτοχός του Ζωή Κωνσταντοπούλου, την πρώτη φορά που τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας είχαν εισβάλλει στη Βουλή. Όταν, τότε, είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους είχε απαντήσει με το γνωστό ύφος της εξουσιάστριας: «Φοβάστε που μπήκε ο λαός στη Βουλή»;

Να θυμίσουμε, λοιπόν, κάποια γεγονότα  από τα οποία καταδεικνύεται η υποκρισία της Αριστεράς, το διάβασμα των νόμων κατά το δοκούν κι η υπεράσπιση του κάθε «Ρουβίκωνα»;

Τι έκανε ο πρόεδρος της Βουλής όταν οι παραπληγικοί (21 Οκτωβρίου 2015) επιχείρησαν να διαμαρτυρηθούν στη Βουλή και στο Μαξίμου;

Να σας θυμίσω; Επειδή προφανώς δεν ήξεραν το σύνθημα και το παρασύνθημα του «Ρουβίκωνα», έστειλε τα ΜΑΤ με τα δακρυγόνα έξω από τη Βουλή και τους έκαναν τ’ αλατιού!

Τι έκανε ή κάνει ο πρόεδρος της Βουλής, που εδώ κι ένα χρόνο κλούβες έξω από τη Βουλή κλείνουν την Ηρώδου Αττικού για να προφυλάξουν τον δημοφιλή ηγέτη πρωθυπουργό από τις… επισκέψεις του λαού του; Απολύτως τίποτα.

Τι έκανε ο πρόεδρος της Βουλής όταν συνταξιούχοι (Ιανουάριος 2016) έφτασαν έξω από τη Βουλή για να δουν εκείνον και τον πρωθυπουργό και να διαμαρτυρηθούν για τον καταστροφικό νόμο Κατρούγκαλου που τους μείωσε σχεδόν 50% τις συντάξεις;

Να σας θυμίσω; Αδιαφόρησε παντελώς –αν δεν έδωσε εντολή- που γέμισαν τα πνευμόνια τους δακρυγόνα! Προφανώς επειδή ούτε αυτοί ήξεραν το σύνθημα και παρασύνθημα που ήξερε ο …. λαός «Ρουβίκωνας» ή επειδή η συγκεκριμένη πορεία είχε την επιστασία του ΚΚΕ.

Τι έκανε ο πρόεδρος της Βουλής όταν πάλι οι συνταξιούχοι (με τις πλάτες του ΚΚΕ) βρήκαν τα ΜΑΤ να τους περιμένουν έξω από τα λουλουδάδικα και να μη τους επιτρέπουν την είσοδο στη Βουλή (Οκτώβριος 2016);  Με το απαραίτητο χέρι ξύλο;

Τι έκανε ο πρόεδρος της Βουλής (Φεβρουάριος 2017) όταν καμιά εκατοστή οπαδοί της ΑΕΚ που έχουν σχέση με τη Μονή Εσφιγμένου του Αγίου όρους, μπήκαν στο προαύλιο της Βουλής και ύψωσαν πανώ διαμαρτυρίας για την καταδίκη του ηγουμένου;

Να σας θυμίσω; Οι αστυνομικές δυνάμεις τους έδιωξαν με τις κλωτσιές! Κι ο πρόεδρος της Βουλής δεν είπε τίποτα για τον … λαό που διαμαρτύρεται ειρηνικά!

Τι έκανε ο πρόεδρος της Βουλής (Μάρτιος 2017) όταν ήρθαν οι αγρότες  από την επαρχία να διαμαρτυρηθούν στη Βουλή για τη νέα φορολογία που τους επέβαλλε η κυβέρνηση;

Να σας θυμίσω; Επειδή ούτε οι αγρότες ήξεραν σύνθημα και παρασύνθημα κι επειδή προφανώς αυτοί δεν είναι… λαός, έστειλε τα ΜΑΤ και τους εξώθησε στο υπουργείο Γεωργίας που έγινε γης Μαδιάμ!

Τι έκανε ο πρόεδρος της Βουλής (Μάιος 207), όταν αντιπροσωπείες ενστόλων πήγαν στη Βουλή να διαμαρτυρηθούν για νέα ειδικά μισθολόγια;

Να σας θυμίσω; Επειδή προφανώς οι ένστολοι είναι αντίπαλοι του «Ρουβίκωνα» και εξ ορισμού …οχτροί, επειδή για τον Νίκο Βούστη δεν  αποτελούν… λαό, έδωσε εντολή στους συναδέλφους τους που ήταν υπηρεσία στη Βουλή, να τους πετάξουν έξω!

Είναι ξεκάθαρη λοιπόν η υποκρισία. Είναι ξεκάθαρη η υπεράσπιση του στενού ιδεολογικού χώρου του προέδρου της Βουλής και της Αριστεράς.

Με χονδροειδή, μάλιστα, τρόπο.

Που εν πολλοίς δημιουργεί δεδικασμένο ατιμωρησίας.

Εδώ λοιπόν, είναι το πρόβλημα με την Αριστερά. Ότι ερμηνεύει τους νόμους κατά το δοκούν και κατά πως την εξυπηρετεί.  Οι μαθητές ή οι επισκέπτες της Βουλής στους οποίος αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής,  πάνε εκεί με άδεια κι όχι δια της βίας. Δεν καταπατούν νόμους. Δεν επιδεικνύουν παραβατικές συμπεριφορές.

Οι «Ρουβίκωνες» κάνουν ακριβώς το αντίθετο. Κι από την Αριστερά οι παραβατικές τους ενέργειες δεν εκλαμβάνονται ως τέτοιες αλλά ως… πολιτικές δράσεις! Στις οποίες οφείλεται να επιδειχθεί κατανόηση και ατιμωρησία.

Πώς δεν μας είπαν ότι κι οι εισβολές και καταστροφές του «Ρουβίκωνα» στα γραφεία εταιρειών  είναι κι αυτές πολιτική δράση; Πώς δεν μας είπαν ότι η οπλοφορία μελών του «Ρουβίκωνα» (που έχει αποδειχθεί από κάμερες ασφαλείας) γίνεται για την προσωπική τους ασφάλεια από … τις δυνάμεις της τάξης;

Η Αριστερά σε γενικές γραμμές δεν τα έχει καλά με τους νόμους του αστικού κράτους.  Δεν τα έχει καλά ούτε με την αρχές της δημοκρατίας, αφού επανειλημμένως έχουμε δει μικρές μειοψηφίες να επιβάλλουν τη θέλησή τους.

Πάρτε παράδειγμά τα συνδικάτα του ΚΚΕ. Ποτέ δεν είχαν πλειοψηφία στο συνδικαλιστικό κίνημα, αλλά παρ’ όλα αυτά έβαζαν και βάζουν λουκέτα σε επιχειρήσεις ή στο δημόσιο δια της «βίας».

Στα πανεπιστήμια, οι αναρχοαυτόνομες ομάδες δεν υπερέβαιναν ποτέ το 3-4%. Κι όμως αυτές επέβαλλαν κι επιβάλλουν τις θελήσεις τους. Με καταλήψεις και άλλα τέτοια επαναστατικά. Συμβαίνουν χρόνια παρόμοια φαινόμενα στη χώρα μας. Επιβολή των «θέλω» της Αριστεράς με κραυγές, και βία. Κι οι κυβερνήσεις, φοβούμενες μη τυχόν κι αυτές οι μειοψηφίες ή οι προστάτες τους  τις αποκαλέσουν…. φασιστικές, έκαναν τα στραβά μάτια…

Ουσιαστικά, ένα ολόκληρο κράτος έχει καταστεί όμηρος ολιγομελών ομάδων με Αριστερό πρόσημο κι αυτές οι ομάδες βρίσκουν σήμερα υπερασπιστές στα πρόσωπα κορυφαίων θεσμικών παραγόντων (Βούτσης – Κωνσταντοπούλου) ή υπουργών (Τόσκας κλπ)!

Πού ακριβώς ωφελείται η δημοκρατία μας από τέτοιες συμπεριφορές; Φρονώ απολύτως πουθενά. Πλην των ιδεοληψιών της κυβέρνησης αναφορικά με τη διαιώνιση των προπαγανδιστικών της μηχανισμών.

Κι η κοινωνία παρακολουθεί από έκθαμβη έως αδιάφορη.  Συνηθισμένη στις ανοησίες της Αριστεράς περί… αγώνων! «Αγώνων» στους οποίους οι λίγοι επιβάλλουν την άποψή τους στους πολλούς.

Θα το αποκαλούσαμε και φασισμό της μειοψηφίας!

 

Προηγούμενο άρθροΒαγγέλης Αποστόλου: Προτεραιότητα η ανάδειξη του ελληνικού γιαουρτιού
Επόμενο άρθροΔεκαήμερες διακοπές, με δωρεάν διαμονή, για τους δικαιούχους της Αγροτικής Εστίας του ΟΓΑ στη Λέσβο
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.