Ο Βαγγέλας της Κούβας και του Χο Τσι Μινχ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Δεν είναι είδηση ότι ο Βαγγέλας έβαλε τους ευρωβουλευτές της Ν.Δ. να ψηφίσουν τον μαδουρολάτρη Παπαδημούλη για αντιπρόεδρο της Ευρωβουλής. Είδηση θα ήταν το αντίθετο. Άλλωστε … εξαπανέκαθεν η Λαϊκή Δεξιά λάτρευε και συμπορευόταν την Αριστερά. Μάρτυράς μου ο Αυτιάς!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κι εγώ φαντάζομαι σκηνές!

Σκηνή 1η:

Βρυξέλλες! Μουντός βελγικός ουρανός. Ο Δημητράκης ο Παπαδημούλης μόλις εξελέγη αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου. Στέλνει  tweet συγχαρητηρίων στον εαυτό του, διαβεβαιώνοντάς τον πως η εκλογή του περιποιεί τιμή στην Ελλάδα! Στη συνέχεια στέκεται μπροστά στον καθρέφτη του και συγχαίρει το είδωλό του! Στο ημίφως, μόλις που διακρίνει μια φωτεινή αύρα να τον περιβάλλει: είναι το φωτοστέφανο της μετριοφροσύνης!

Ένα ανόητο βελγικό περιστέρι καταστρέφει την κατανυκτική στιγμή, αφήνοντας μια ευρωκουτσουλιά στο περβάζι του παραθύρου του Δημητράκη. Η οσμή της επαναφέρει τον μαδουρολάτρη – εκατομμυριούχο αντιπρόεδρο στην πραγματικότητα. «Βρε το άτιμο, τομπλερόνε έφαγε»; Αναρωτιέται…

Σκηνή 2η:

Ο Βαγγέλας έχει επιτελέσει το επαναστατικό καθήκον του έχοντας ψηφίσει τον υβριστή του Μητσοτάκη κι ετοιμάζει την επόμενη κίνησή του.

Κλείνω τα μάτια και τον βλέπω…  Καλοκαιράκι, τροπική Κούβα. Σε μια γωνιά της απέραντης Varadero beats , εμφανίζεται ο Βαγγέλας. Φοράει χαβανέζικο πουκάμισο, τραγιάσκα με τη φωτογραφία του Κάστρο και καπνίζει δυο πουράκλες . Στο ένα χέρι έχει το Cohiba, στο άλλο το Bolivar των 12,9 cm. Καπνίζει αρειμανίως κι επιβλέπει την μπριγάδα συλλογής ζαχαροκάλαμου των ευρωβουλευτών της ΝΔ. Που συμμετέχουν εθελοντικά!

«Άντε παιδιά τελειώνετε ναούμ γιατί με περιμένει κι ο έγγονας του Χο Τσι Μινχ για γουασάμπι, ναούμ. Μην αργήσομε, δεν κάνει»!

Ανοίγω τα μάτια. Και θυμάμαι τις φωνές του Βαγγέλα (από τη θέση του προέδρου της Βουλής) προς τον Προκόπη Παυλόπουλο, που είχε βγει και μιλήσει στον Real FM και τον Νίκο Χατζηνικολάου, τότε με τον σκάνδαλο «Καρούζου»: «Προκόπη σε άκουσα το πρωί που βγήκες να γλείψεις τον Χατζηνικολάου, πήγες να του γλείψεις τον π…ο. Άμα θες έλα να γλείψεις τον δικό μου που είναι πιο ωραίος»…

Καλημέρα σας και καλά κρασιά…