Ο Τσίπρας χρυσός χορηγός του Κυριάκου – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Στις εσωκομματικές διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, το 2016, χιλιάδες άνθρωποι σηκώθηκαν από τους καναπέδες κι έσπευσαν να ψηφίσουν τον Κυριάκο για βγει το μοναδικό αστικό κόμμα του τόπου από τη μούχλα. Πολλοί δεν είχαν καν σχέση με τη Νέα Δημοκρατία!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στις ευρωεκλογές και στις εκλογές του 2019, εκατοντάδες χιλιάδες αστοί προσήλθαν μαζικά στις κάλπες με στόχο την εκλογή Μητσοτάκη για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, μετά το καταστροφικό πέρασμα της Αριστεράς και του λαϊκισμού.

Ο Κυριάκος, μόλις ανέλαβε την εξουσία ήταν διαβασμένος και προετοιμασμένος. Είχε επιλέξει τα πρόσωπα της κυβέρνησής του εδώ και σχεδόν ένα χρόνο χωρίς να διαρρεύσει το παραμικρό.

Από την άλλη πλευρά στο στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος, πανηγύριζαν. Μεταξύ μας, το ίδιο θα έκαναν κι αν εξελέγετο ο Μεϊμαράκης αλλά αυτό δεν αφορά τις παρούσες σκέψεις…

Τότε, λοιπόν, στο Μέγαρο Μαξίμου έλεγαν του Τσίπρα ότι «τον έχει στο τσεπάκι του»! «Λίγος είναι, δεν μπορείς να χάσεις ποτέ από αυτόν»! «Σιγά που θα χάσεις από τον Κούλη»…

Μια βασική διαφορά, λοιπόν, Κυριάκου κι Αλέξη είναι ότι ο πρώτος πήγε στην εξουσία με γνώση και προετοιμασία κι ο δεύτερος απροετοίμαστος, άσχετος κι ανέτοιμος.

Μια δεύτερη βασική διαφορά του Κυριάκου με τον Αλέξη είναι οι συνεργάτες. Δείτε τους στενούς συνεργάτες του Κυριάκου και δείτε κι εκείνους του Αλέξη… Δείτε τους συνεργάτες του Κυριάκου που όλοι έχουν διαπρέψει στην επαγγελματική τους πορεία και δείτε απέναντι την Νοτοπούλου, την Χατζηγεωργίου και τα λοιπά επαγγελματικά στελέχη της Αριστεράς, που έχουν ως μέγιστο προσόν τη συμμετοχή σε… κινήματα και πορείες…  Δείτε την τοποθέτηση του Εσθονού Τόμας Χέντρικ Ιλβές, πρώην προέδρου αυτής της Βαλτικής μικρής χώρας. Ο ιθύνων νους για την ψηφιοποίηση όλων των κρατικών υπηρεσιών. Ως σύμβουλος του υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη. Δείτε την  περίπτωση Γεραπετρίτη ή του διακεκριμένου στο εξωτερικό, Αλέξη Πατέλη ως επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάντε σύγκριση στα βιογραφικά του Καρανίκα του Τσίπρα και του Πατέλη του Κυριάκου!!! Η σύγκριση προκαλεί πολλά εγκεφαλικά…

Μια τρίτη βασική διαφορά ανάμεσα στον Κυριάκο και στον Τσίπρα αποτελεί ο πολιτικόσ τους χάρτησ. Ο Κυριάκος είχε κι έχει την πολιτική ορθότητα ως ευαγγέλιο. Πρώτα κάνουμε πράγματα κι όσα πρέπει για να πείσουμε ότι είμαστε σοβαροί και φερέγγυοι κι ύστερα ζητάμε όσα θέλουμε, πχ. μείωση πρωτογενών πλεονασμάτων. Ο δε Αλέξης, με Βαρουφάκη, Παππά, Ζωή, Λαφαζάνη, Πολάκη , Καμμένο κλπ. έκαναν πολιτική απειλών. Είτε ενός  Brexit είτε ότι θα γεμίσουμε με τζιχαντιστές την Ευρώπη! Τέτοιες επικές ανοησίες!

Ακόμα και η προχθεσινή χαμηλόφωνη και σεμνή παρουσία του Κυριάκου στην κηδεία του Αριστερού Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, είναι κι αυτό δείγμα μιας δικής του στρατηγικής και τακτικής, πως ως πρωθυπουργός είναι όλων των Ελλήνων χωρίς κομματικές διακρίσεις.

Κορύφωση όλων αυτών είναι οι δημοσκοπήσεις. Στις οποίες οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ είναι σύμφωνοι με πολλά μέτρα και κινήσεις του Κυριάκου.

Παρά τούτο, λοιπόν, ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και προ πάντων ο Τσίπρας συνεχίζουν το προεκλογικό βιολί τους. Εξακολουθούν να παρουσιάζουν κι αντιμετωπίζουν τον Κυριάκο ως το πολιτικό που ισοπεδώνει τα πάντα! Ως τον ολετήρα των κοινωνικών δικαιωμάτων χωρίς ίχνος ευαισθησιών, δικαιοσύνης  κι εργασιακής ελευθερίας! Ως τον άνθρωπο που θα πουλήσει τα πάντα, θα απολύσει από το δημόσιο και άλλα παρόμοια φληναφήματα.

Τίποτα δεν κατάλαβαν! Εξ ου και γίνονται συστηματικά οι χρυσοί χορηγοί του Κυριάκου!

Αναμφισβήτητα ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος για το τι μπορεί να επιφυλάσσει το μέλλον. Αυτό πάντως που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι ότι η μετεκλογική τακτική του Αλέξη Τσίπρα  αποδεικνύεται αρωγός του Κυριάκου.

Με δεδομένο ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από Αριστερή μιζέρια κι εσωστρέφεια κομματικών χρωμάτων αλλά από αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα την σπρώξουν προς την δυτική κανονικότητα, ο Κυριάκος παίζει μπάλα μόνος του! Και θα κινδυνεύει μόνο από αυτογκόλ… Για πολλά χρόνια…