Ο Τάσος Μπαρτζώκας στην Υφυπουργό Μεταφορών, Χ. Αλεξοπούλου, για “Θέσεις Φόρτισης Παντού”, “Πράσινα ταξί” και θέματα των μεταφορών

Σε σημερινή συνάντησή του με την Υφυπουργό Μεταφορών, κα Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Τάσος Μπαρτζώκας έθεσε σημαντικά ζητήματα που θα δωσουν νέα δυναμική στην Ημαθία με την αξιοποίηση βιώσιμων μεταφορών.

            Ο Βουλευτής συζήτησε με την Υφυπουργό τη δυνατότητα να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πρόγραμμα “Φορτίζω Παντού” που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη, ώστε να δημιουργηθούν θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε πολλά σημεία ζωτικής σημασίας, στις τρεις πόλεις μας, στους αρχαιολογικούς μας προορισμούς, στα χιονοδρομικά μας κέντρα, όπως και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, εντός του Νομού Ημαθίας, ο οποίος αυτή τη στιγμή στερείται σχετικών σημείων φόρτισης. Η αξιοποίηση της συγκεκριμένης ψηφιακής υπηρεσίας προσφέρει επιδότηση εγκατάστασης φορτιστών. Με αυτό τον τρόπο, -όπως τόνισε ο Τάσος Μπαρτζώκας- ανοίγουν νέες ευκαιρίες προσέλκυσης επιπλέον επισκεπτών και δίνεται η δυνατότητα να καταστεί ακόμα περισσότερο ελκυστικός προορισμός ο Νομός μας σε όσους επιλέγουν ηλεκτρικά οχήματα, ώστε να δοθεί ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη.

            Στο πλαίσιο των δράσεων του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, αναλύθηκε και το τρέχον πρόγραμμα για “Πράσινα Ταξί”, το οποίο επιδοτεί την αγορά νέων, αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μηδενικών εκπομπών ρύπων, του οποίου μπορούν να κάνουν χρήση οι επαγγελματίες του κλάδου των ταξί.

            Επίσης, η Υφυπουργός και ο Βουλευτής είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν για ζητήματα που άπτονται της εύρυθμης λειτουργίας των ΚΤΕΛ, αλλά και για την νομοθεσία που αφορά στους κλειστούς και υπαίθριους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και μοτοσικλετών.

            Ο Τάσος Μπαρτζώκας ευχαρίστησε την Υφυπουργό και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να προωθεί τρόπους, ώστε η Ημαθία να εφαρμόσει τις πλέον σύγχρονες, “πράσινες” πολιτικές που θα την καταστήσουν ενεργό μέρος του αναπτυξιακού σχεδίου της χώρας μας.

Μπαρτζώκας Αλεξοπούλου

Προηγούμενο άρθροΤτΕ: Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας για την Απεργία της 28ης Φεβρουαρίου