Ο Τάσος Μπαρτζώκας μετά τη συνάντησή του με τον “Έρασμο”

« Βρέθηκα σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο και εργαζόμενους της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Έρασμος», μια δομή που έχει ως στόχο την παροχή βοήθειας σε άτομα που βρίσκονται σε κίνδυνο ή έχουν υποστεί κακοποίηση.

Συζητήσαμε εκτενώς για την δράση της, τους τρόπους υποστήριξής της μέσω της κοινοβουλευτικής και πολιτικής μου ιδιότητας, καθώς και για τα τεκταινόμενα της δημόσιας σφαίρας, σχετικά με τα περιστατικά κακοποίησης που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Το «χέρι βοήθειας» που απλώνεται από τέτοιου είδους συλλογικότητες είναι πολύτιμο και εξυπακούεται ότι δεσμεύομαι για την ουσιαστική στήριξη του.

Με αφορμή την επίσκεψη μου, θέλω να κάνω ένα σχόλιο. Κάθε υπόθεση κακοποίησης, ανεξαρτήτως μορφής, είναι κάτι που υπερβαίνει την κομματική αντιπαράθεση. Δεν χωράει στην κομματική αρένα. Όσο κάποιοι εστιάζουν στο να εκμεταλλευτούν υποθέσεις δυστυχίας για να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη, ας έχουν στο νου τους ότι αποδυναμώνουν την τόλμη των θυμάτων, ενδυναμώνοντας τελικά τους θύτες. Αποδυναμώνουν όμως και το δίχτυ προστασίας που απλώνουν αυτο-οργανώσεις όπως ο «Έρασμος».

Στο βαθμό που με αφορά, επιλέγω συνειδητά να απορρίψω την στάση μετατροπής μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης σε «βούρκο». Και αντί αυτού, θα επικεντρωθώ στο να δυναμώσει η «χείρα βοήθειας».»

Τάσος Μπαρτζώκας

Βουλευτής Ημαθίας – Νέα Δημοκρατία

Προηγούμενο άρθροΠράσινο Κίνημα: Μέγιστες ποινές στους παιδεραστές
Επόμενο άρθροΣυνάντηση της Φρόσως Καρασαρλίδου με προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Νάουσας