Ο ΣΥΡΙΖΑ Αλεξάνδρειας για τις δηλώσεις Γκυρίνη σχετικά με την παρέλαση

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε με προσοχή τις δηλώσεις του Δημάρχου Αλεξάνδρειας κ. Γκυρίνη σχετικά με την απόφαση του για πραγματοποίηση της παρέλασης για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο μας.

Μια απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της Π.Ε Ημαθίας αλλά και άλλων όμορων νομών όπως αυτή αποφασίστηκε έπειτα από ευρεία σύσκεψη με υγειονομικούς φορείς του νομού μας.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, της ανακοίνωσης της 24ης Οκτωβρίου, η ΗΜΑΘΙΑ είναι η στις 65 περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας, με 118,57%  μέσο όρο κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα!

Τα ερωτήματα προκύπτουν αβίαστα :

  • Ποια στοιχεία επικαλείται ο κ. Γκυρίνης που αφορούν τον Δήμο μας; Είναι διαφορετικά από αυτά του Αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη Κ. που αποφάσισε την ακύρωση των παρελάσεων;
  • Ποια ήταν η θέση του αντιδημάρχου που εκπροσώπησε τον Δήμο μας στην εν λόγω σύσκεψη;
  • Αν και με ποιους υγειονομικούς φορείς του Δήμου συσκέφτηκε πριν λάβει αυτή την απόφαση;
  • Η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνη όλη την δημοτική παράταξη της διοικούσας αρχής αν και εφόσον ενημερώθηκαν;
  • Αν τελικά επιμείνει στην απόφαση του σύμφωνα με τα στοιχεία που ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει ποια επιπλέον μέτρα θα λάβει για την αποφυγή φαινομένων συγχρωτισμού;

Η Ελλάδα και η Ημαθία βρίσκονται μπροστά σε ένα κομβικό σημείο για την εξέλιξη της πανδημίας , οι αποφάσεις που λαμβάνονται μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για τις αυριανές επιπτώσεις τόσο σε οικονομικό αλλά κυρίως σε υγειονομικό επίπεδο για τις οποίες ο Δήμαρχος θα φέρει ακέραια την ευθύνη. Οι πολίτες του Δήμου έχουν δικαίωμα να γίνουν κοινωνοί αυτών των στοιχείων. Ευχόμαστε να επικρατήσει η σύνεση και η σοβαρότητα.

Ο.Μ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

Προηγούμενο άρθροΜε νίκη μπήκε στην πρεμιέρα το ανδρικό τμήμα του “Μ.Αλέξανδρου” Γιαννιτσών
Επόμενο άρθροΆδ. Γεωργιάδης: Η οικονομία δεν θα κλείσει είναι δεδομένο