Ο «στα τσακίδια» κι ο «γα@ώ το Χάρβαρντ»…. Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο υπαρκτός σουρεαλισμός είναι εδώ!

Κατοικοεδρεύει στο Μέγαρο Μαξίμου.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Από προχθές, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού είναι ο Θανάσης Καρτερός!

Προφανώς για να μη νιώθει μόνος του ο Καρανίκας στη διεύθυνση του στρατηγικού σχεδιασμού της χώρας…

Τι εστί Καρτερός; Ο πρώην βασικός αρθρογράφος  της «Αυγής»!

Αυτό, φυσικά, ουδόλως είναι μεμπτό. Ούτε ότι είναι εμβληματικός κομμουνιστής  που διετέλεσε επαγγελματικό στέλεχος του ΚΚΕ.

Όμως, είναι ο άνθρωπος που συστηματικά στη πορεία του έκανε το άσπρο μαύρο!

Είναι ο άνθρωπος  που όταν «έσκασε» το Τσέρνομπιλ, έφτιαχνε πρωτοσέλιδα στον «Ριζοσπάστη», με τα οποία προσπαθούσε να πείσει την ελληνική κοινωνία ότι αυτό ήταν δημιούργημα της …ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας!

Είναι ο άνθρωπος που με την ισχυρότερη δόση ιδεοληψίας εκστόμισε την περίφημη φράση «γα@ώ το Χάρβαρντ»!

Προφανώς επειδή εκεί μορφώνονται οι άνθρωποι και δεν εντρυφούν στις λαϊκές επαναστάσεις, στις καταλήψεις, στις αφισοκολλήσεις και στο κτίσιμο των γραφείων των καθηγητών.

Τι διαφορετικό, σε τελική ανάλυση, είπε ο Καρανίκας, που χαρακτήρισε την καριέρα… χολέρα;

Εξ ου και ο Τσίπρας τους στέγασε και τους δυο στο πλάι του.

Ο Καρτερός είναι ο άνθρωπος που εκφράζει συστηματικά τη νοσταλγία του για τα χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης  (προφανώς επειδή δεν έζησε εκεί) και προσφεύγει σε συστηματικές αναφορές στον Λένιν, τον Μαρξ, τον Κάστρο και τον Χο Τσι Μινχ!

Παρ’ όλα αυτά, στη διάσπαση του ΚΚΕ το 1991, ακολούθησε την λεγόμενη, τότε, ανανεωτική πτέρυγα.

Η πιο χαρακτηριστική – βασική πολιτική του θέση είναι η λενινιστική ρήση «ναι ηττηθήκαμε,  να αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε, αλλά παλεύουμε ακόμη για τα λαϊκά συμφέροντα και δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη».

Αυτή την τελευταία φράση, «δεν εγκαταλείπουμε τη μάχη», οι αντίπαλοί του την παραφράζουν «δεν εγκαταλείπουμε την εξουσία»….

Επιπλέον, ο Καρτερός είναι ο άνθρωπος που επί των ημερών του, η ιστορική «Αυγή» ευτελίστηκε  παντοιοτρόπως. Κι από εκεί που ήταν σημείο αναφοράς για την Αριστερά της διανόησης, κατρακύλησε σε κυκλοφορία 700 φύλλων! Με πρωτοσέλιδα συνοικιακών ρυπαρογραφημάτων.

Προφανώς, ο πρωθυπουργός, με το αλάνθαστο αισθητήριό του,  θεώρησε ότι έπρεπε ν’ αναβαθμιστεί εξ αυτού.

Για να φέρει τα πρωτοσέλιδα της «Αυγής» του Καρτερού στο Μέγαρο Μαξίμου. Αδιαφορώντας αν θα έχουν τα ίδια καταστροφικά αποτελέσματα που είχαν στην ιστορική εφημερίδα.

Η τοποθέτηση Καρτερού στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι σαφής ένδειξη τι έχει αποφασίσει για τη συνέχεια ο Τσίπρας. Ίσως κι ενόψει εκλογών που χρειάζεται πολώσεις και περισσότερο διχαστικό κλίμα προκειμένου να συσπειρωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ…