Ο σωτήριος φράχτης του Έβρου κι ο ΣΥΡΙΖΑ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είμαι εξ εκείνων που πιστεύουν ότι τις πραγματικές και μεγάλες σφαλιάρες τις δίνει η ζωή. Το θυμήθηκα με αφορμή την κατασκευή -επέκταση του φράχτη στον Έβρο και τη δήλωση του Νίκου Βούτση ότι « μπορεί και πρέπει να γίνει»!!

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η Αριστερά κι ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις κραυγές της νεολαίας του για ανοιχτά σύνορα στους μετανάστες και στους πάντες, βλέπουν τον επαναστατικό τους οίστρο να εξαϋλώνεται από την αμείλικτη καθημερινότητα. Μιλάμε για μεγάλη σφαλιάρα.

Θυμάμαι πως όταν ο τότε υπουργός Άμυνας Χρήστος Παπουτσής, το 2010, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στη δημιουργία φράκτη στην Έβρο, όλη η Αριστερά κι οι φορείς της αυτοδιοίκησης στην περιοχή (πλην του δήμου Ορεστιάδας) στάθηκαν απέναντι. Ακόμη κι οι συνδικαλιστές της Αστυνομίας, αυτή η μάστιγα… Έλεγαν, με ύφος παντογνώστη, ότι τα περάσματα είναι πολλά κι ο φράκτης δεν θα ωφελήσει. Κι όταν σε κάποια ραδιοφωνική εκπομπή είχα ρωτήσει έναν τι τους ενοχλεί να γίνουν λιγότερα αυτά τα περάσματα, είχα ακούσει ψελλίσματα του τύπου … είναι και μεγάλο το κόστος….

Θυμάμαι που ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε τον φράχτη ως απάνθρωπη μέθοδο εναντίον του δικαιώματος προσφύγων και μεταναστών στην ελεύθερη μετακίνηση!

Αργότερα, 2012, όταν έγινε ξεκίνησε κι ολοκληρώθηκε η κατασκευή επί υπουργίας Δένδια, μειώθηκαν θεαματικά οι ροές στον Έβρο.  Ανεξαρτήτως αν αυξήθηκαν αυτές από τη θάλασσα, απεδείχθη ότι ο φράχτης έκανε δουλειά. Κι η απόδειξη έγινε τρανταχτή το πρόσφατο τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Χωρίς τον φράχτη θα ήταν αναπόφευκτη η μετωπική σύγκρουση και η ροή αίματος! Εκτός αν στρατός κι αστυνομία έκαναν αυτό που ζητούσε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπό τα όμματα και τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα… Δηλαδή να επιτρέψουν την ελεύθερη διέλευση χιλιάδων ανθρώπων.

Όταν πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση εξήγγειλε την κατασκευή-επέκταση του φράχτη, είδαμε τουρκικές προβοκάτσιες ενώ  Αριστερά και Ακροδεξιά fake news κατέκλυσαν το διαδίκτυο αναφέροντας δήθεν για κατάληψη του ελληνικού εδάφους από τους Τούρκους! Ο δε ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στο σημείο να βγάλει και ανακοίνωση βασιζόμενος στο ψέμα!

Άρα; Ο Βούτσης δρα μόνος με τη δήλωσή του ότι πρέπει να γίνει ο φράχτης; Ή είναι άλλη μια από τις γνωστές kolotoumbes του ΣΥΡΙΖΑ; Ουδείς γνωρίζει.

Προσέξτε: Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε πει «Όχι» στην ανέγερση του φράχτη στον Έβρο. Ως κυβέρνηση όμως τον άφησε στη θέση του. Τώρα στη συνεδρίαση της Διαρκούς  Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής εμφανίστηκε θετικός! Όμως έβαλε αστερίσκους ότι δεν μπορεί ο φράχτης να γίνει μέσο παραβίασης των δικαιωμάτων που αναγνωρίζουν στους πρόσφυγες οι διεθνείς συνθήκες!!!! Δηλαδή πιάστ’ τ’ αυγό και κούρεφτο….

Το σίγουρο είναι ότι ο φράχτης είναι αναγκαίος κι η κυβερνητική πρόθεση για την επέκτασή του μάλλον συναντά συντριπτική αν όχι καθολική αποδοχή. Κι έχω την αίσθηση ότι παρά τα ιδεολογήματα του ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας και τα στελέχη του είναι ικανοί να παραστούν καμαρωτοί –καμαρωτοί σε πιθανά εγκαίνιά του…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Παρασκευής 29 Μαΐου 2020
Επόμενο άρθροΓ. Γεραπετρίτης: Το κοινοτικό πρόγραμμα ανάκαμψης τεράστια ευκαιρία για τη χώρα
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.