Ο Ρομά, ο Σημίτης κι ο … Μπάνος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Χθες, στο προεδρικό Μέγαρο γράφτηκε  η τελευταία σελίδα του καιροσκοπισμού και της πολιτικής ανευθυνότητας που καθήλωσε τη χώρα επί τετραετία, άνευ λόγου. Με μέγιστη την ευθύνη σημαντικής μερίδας της κοινωνίας….

Πάντως, να σας εξομολογηθώ ότι «έτρεμα» στην ιδέα να πήγαινε ο Αλέξης στο προεδρικό μέγαρο, να κτύπαγε το κουδούνι και ο Πάκης να μην ήταν εκεί. Να είχε πάει να κυνηγήσει τον Μινώταυρο του … νεοφιλελευθερισμού….

Αύξηση κατώτατου μισθού και προσλήψεις υπόσχεται ο Αλέξης. Και εγώ στη θέση του θα μοίραζα σπίτια, όλα τζάμπα είναι τώρα…

Εν τω μεταξύ, από χθες το πρωί  υπάρχει νέα ομάδα στον πρωινό καφέ του Μαξίμου. Όπου, εκτός του Τσίπρα και των Σκουρλέτη, Τσακαλώτου, Τζανακόπουλου, Παπά, Χαρίτση και Αχτσιόγλου, θα παίρνουν μέρος οι Γιάννης Ραγκούσης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Νίκος Μπίστης!!!

Η είδηση έχει δημιουργήσει πανικό στην Πειραιώς και στο επιτελείο του Μητσοτάκη, έχει συγκλονίσει τις διεθνείς αγορές και δημιουργήσει κρίση άγχους στους δράκους  των Βρυξελλών….  Με τον Μπίστη, την Μαριλίζα και τον Ραγκούση να ηγούνται στις πλευρικές μεραρχίες της αντεπίθεσης, ο στρατηλάτης Αλέξης βγαίνει στην αντεπίθεση για την ανακατάληψη της εξουσίας…

Προχθές, πάντως, μόλις έγινε γνωστό ότι ο Ρομά που οργάνωνε τις συγκεντρώσεις του Τσίπρα πιάστηκε μ’ ένα κιλό χασίς, ακούστηκαν κραυγές από το Μέγαρο Μαξίμου. Πολλές κραυγές! Μου λένε ότι ο γείτονας Πάκης τρόμαξε και διέταξε κόκκινο συναγερμό στο προεδρικό μέγαρο….

Η συνέντευξη Σημίτη χθες στην Καθημερινή, όπου ουσιαστικά είπε ότι ίσως βρεθούμε μπροστά σε νέα Ίμια, δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί υπό τις κραυγές των υπερπατριωτών των ΜΜΕ και της κοινωνίας.

Είναι μια σοβαρότατη ιστορία την ώρα που στην Ελλάδα η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη στις εκλογές κι οι Αμερικανοί σπεύδουν να προλάβουν να ρυθμίσουν τα θέματα του Αιγαίου, ευνοώντας καταφανώς την Τουρκία, με όχημα την πάντα πρόθυμη yes men ελληνική κυβέρνηση, πριν αλλάξει. Ή κι αμέσως μόλις αλλάξει, όπως είχε συμβεί το 1996 ή και πιο παλιά, το 1974.

Η πρεμούρα της αμερικανικής πλευράς έφτασε στο αποκορύφωμα με την απαίτησή της να καθίσει η Αθήνα στο τραπέζι με την Τουρκία για συνέχιση των συνομιλιών για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Πράγμα που αποδέχτηκε χωρίς αντίρρηση η εύκαμπτη ελληνική κυβέρνηση και ο επίσης εύκαμπτος υπουργός Άμυνας κ Αποστολάκης. Αποτέλεσμα αυτής της υποχωρητικής στάσης, που είναι επικίνδυνη για τα ελληνικά συμφέροντα στο Αιγαίο, ήταν η προ 10ημέρου παραίτηση του αρμόδιου επικεφαλής της αρμόδιας ελληνικής αντιπροσωπείας για τα ΜΟΕ αντιστράτηγου εν αποστρατεία κ Ζαχαριάδη.

Η διάλυση των ΑΝΕΛ αποτελεί μια δυσαναπλήρωτη απώλεια για τις ελληνικές απόκριες και το τριώδιο….

Τώρα, που οι ΑΝΕΛ διαλύθηκαν και ο  Μπάνος δίνει την εντύπωση ότι φεύγει μπουσουλώντας στα τέσσερα, ενώ η ανακοίνωσή του σε κάνει να κλαις, μου φαίνεται δύσκολο να δεχτώ ότι θα μείνει χωρίς ασυλία και χωρίς μία στοιχειώδη κάλυψη, με τόσα θέματα που έχει ανοιχτά… Εξ ου και θα περιμένω λίγες ημέρες ακόμη…

Κλείνω με μικρό προσωπικό θέμα. Τσακωνόμουν με την κόρη μου κι επάνω στον καυγά με κοιτάζει και μου λέει παιγνιδιάρικα: «Παρεμπιπτόντως, σου πήρα γαλακτομπούρεκο»!

Άντε εγώ τώρα να συνεχίσω να φωνάζω ή να ρίξω τιμωρία….