Ο Ρέγκλινγκ, τα 100 δις και η αλήθεια μας… – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι απίστευτη η επιπολαιότητα (sic) με την οποία αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον του τόπου.

Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολιτικά αναλφάβητοι, πλήρεις ιδεοληψιών και ακοίμητοι φρουροί ουτοπιών και αυταπατών, πορευόμαστε στο πουθενά σαν σαπιοκάραβο χωρίς πηδάλιο στον τρικυμισμένο Ατλαντικό.

Οι προχθεσινές αποκαλύψεις του επικεφαλής του Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, καταδεικνύουν απολύτως το μέγεθος της τραγωδίας που βιώνει η Ελλάδα.

Τι είπε ο άνθρωπος;

Αυτό που δεν θέλουμε να αποδεχτούμε.

Ότι οι παλινωδίες του πρωθυπουργού και του Βαρουφάκη (με τη δήθεν διαπραγμάτευση που έφερε το διχαστικό και άκρως ανούσιο δημοψήφισμα, τα κλείσιμο των τραπεζών και το τρίτο και πιο σκληρό μνημόνιο), κοστίζουν στην Ελλάδα το ιλιγγιώδες ποσό των 100 δισεκατομμυρίων ευρώ!

Ότι από ανάπτυξη 3,5% που προβλεπόταν για το 2016 βρεθήκαμε πάλι σε βαθιά ύφεση, ότι ακόμη κι όσα συμφωνήσαμε και υπογράψαμε υπάρχουν υπουργοί που τα τορπιλίζουν, όπως τις αποκρατικοποιήσεις ή τις εργασιακές μεταρρυθμίσεις εναρμόνισης με την Ευρώπη.

Κι όμως, δεν κουνιέται φύλλο.

Οι Έλληνες βλέπουν να εξαϋλώνονται οι περιουσίες τους, να κλείνουν ή να μετακομίζουν στο εξωτερικό οι επιχειρήσεις τους, να ζουν υπό την δικτατορία των φόρων και απλώς παρακολουθούν….

Παρακολουθούν να γίνονται όλα αυτά μόνο και μόνο για να σωθούν οι πελάτες του δημοσίου τομέα.

Αποχαυνωμένοι από την άγνοια και την πνευματική ραστώνη, βλέπουν αδιάφοροι τον βούρκο μπροστά τους, βλέπουν τα παιδιά τους να μεταναστεύουν και δεν σκέφτονται καν…

Επιτίθενται ή μισούν την Ευρώπη, αλλά όποιον ρωτήσεις σε ποια χώρα θα επέλεγε να ζήσει αν αναγκαζόταν να μεταναστεύσει για καλύτερες συνθήκες ζωής, όλοι θα απαντήσουν την Γερμανία, την Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σκανδιναβία…

Ουδείς, ακόμη κι ο πιο ιδεοληπτικός, θα σου έλεγε ότι προτιμά την… Βόρειο Κορέα ή την … Βενεζουέλα που μας έφερναν ως πρότυπο οι νυν κυβερνώντες.

Ξέρετε ποιο είναι το κακό;

Το πιο μεγάλο κακό;

Ότι εμείς οι Έλληνες εξακολουθούμε να ζούμε στο παρελθόν.

Τότε που ζούσαμε με πλασματική ευφορία και τα χρήματα των… λεφτόδεντρων.

Και περιμένουμε να επιστρέψουμε εκεί!

Δυστυχώς όμως, αυτό δεν γίνεται.

Αν δεν συνειδητοποιήσουμε και δη γρήγορα την αλήθεια, την πραγματικότητα, αν δεν οικοδομήσουμε μόνοι μας το παρόν και το μέλλον, αν δεν απομονωθούν οι λαϊκιστές και εκφραστές της ουτοπίας, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Και δεν θα μας φταίει κανένας…