Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», της Αθήνας

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, ο Επίσκοπος και Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος πάτησε την ελληνική γη. 

Στην Αθήνα έφτασε στις 11:10, με ειδική πτήση της Aegean από την Κύπρο, με τη συνοδεία 80 δημοσιογράφων από διάφορες χώρες.

Επί της υποδοχής του, στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, εκ μέρους της κυβέρνησης, και τέσσερα παιδιά-σύμβολο αγνότητας και αγάπης, με ελληνικές φορεσιές.

ΠΑΠΑΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ- ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – O Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπας Φραγκίσκος επιθεωρεί άγημα κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», Σπάτα, Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021. Ο Επίσκοπος και Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος έφτασε στις 11.10 στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», της Αθήνας, προερχόμενος από την Κύπρο. Ο Ποντίφικας επισκέπτεται την Ελλάδα κατόπιν πρόσκλησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Τον Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο υποδέχθηκε εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, εν συνεχεία, είχε  κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας σε αίθουσα του αεροδρομίου.

Στην επίσημη τελετή υποδοχής παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, από την Καθολική Εκκλησία, ο πρέσβης του Βατικανού στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου της Καθολικής Ιεραρχίας της Ελλάδα και, ο Αρχιεπίσκοπος των Καθολικών Αθηνών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΗ νέα ταυτότητα στο κινητό μας, δηλώνει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξη του στα «Νέα»
Επόμενο άρθροΒροχές, καταιγίδες και τοπικές χαλαζοπτώσεις σήμερα (και στην Αττική), σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου