Ο Όθων του Mass General Hospital κι όχι του Harvard – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Η περίπτωση του Όθωνα Ηλιόπουλου που ο Αλέξης Τσίπρας τοποθέτησε επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον απαιτεί συζήτηση κι εξηγήσεις.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Κατ’ αρχάς τον παρουσίασαν ως καθηγητή Ιατρικής του Harvard. Όμως, όπως έγινε γνωστό, ΔΕΝ εμφανίζεται ως καθηγητής στους επίσημους καταλόγους του Harvard!  Στην επίσημη ιστοσελίδα του πανεπιστημίου είναι ένας εκ των 11 χιλιάδων προσώπων που ανήκουν στον όμιλο Faculty του Πανεπιστημίου και της Ιατρικής σχολής του, ως….  non-tenured διδακτικό προσωπικό.

Δηλαδή δεν διδάσκει, όπως τον παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας.

Η εργασία του ως γιατρός και ερευνητής, δεν είναι στο Harvard, αλλά στο  Mass General Hospital της Βοστόνης.

Η ουσία είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας αλλιώς τον παρουσίασε στην ελληνική κοινή γνώμη. Κάποιος λοιπόν, ας δώσει διευκρινήσεις και ας φανεί η αλήθεια. Καλό θα ήταν λοιπόν να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Να επιβεβαιωθούν ή να διαψευστούν τα δεδομένα.

Όχι τίποτα άλλο, αλλά πολλοί ήταν εκείνοι που αναρωτήθηκαν και προβληματίστηκαν από τις θέσεις του περί Παιδείας.

Πώς είναι δυνατόν ένα στέλεχος του κορυφαίου ιδιωτικού πανεπιστημίου του κόσμου, να είναι αντίθετος στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, όπως μας είπε;

Πώς είναι δυνατόν να αντιδρά στην Πανεπιστημιακή αστυνομία στην Ελλάδα, όταν δεν αντιδρά στην αντίστοιχη του  Harvard, όταν τον ελέγχει οσάκις εισέρχεται σ’ αυτό;

Είναι δυνατόν όλα αυτά να τα υποστηρίζει κάποιος που αμείβεται από ιδιωτικό Πανεπιστήμιο;

Κι όχι μόνο αυτά. Είναι δυνατόν να λέει ψέματα αναφορικά με την πανδημία;

Προσέξτε: Με το κύρος του καθηγητή του Harvard, όπως τον παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας, βγήκε στην τηλεόραση του Skai και ανέφερε ότι  «η Ελλάδα με 63% έχει από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού κατά του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη».

Μέγα ψέμα, προφανώς στοχευμένο! Οι πάντες γνωρίζουν ότι στην Ελλάδα το ποσοστό εμβολιασμού αγγίζει το 75% στον γενικό πληθυσμό και 85% στον ενήλικο!

Είναι δυνατό να λέει ψέματα ένας γιατρός και δη ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ;

Όλα αυτά απαιτούν διευκρινήσεις. Όχι τίποτα άλλο αλλά κάποιοι πρέπει να διαψεύσουν ότι πέριξ της Κουμουνδούρου –κι όχι μόνο- μεγαλώνει η μύτη μερικών…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 16 Μαΐου 2023
Επόμενο άρθροΚαθορίστηκε με ΚΥΑ ο μέγιστος αριθμός απασχολουμένων υπαλλήλων που δικαιούνται ειδική εκλογική αποζημίωση
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.