Ο ΟΤΕ για 2η χρονιά στη διεθνή λίστα “World’s Most Ethical Companies” του Ethisphere Institute

«Σήμερα, οι ηγέτες των επιχειρήσεων αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: να είναι ταυτόχρονα ηθικοί, υπεύθυνοι και αξιόπιστοι, έτσι ώστε να φέρνουν θετικές αλλαγές», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ethisphere, Timothy Erblich. «Για άλλη μια χρονιά οι τιμώμενες εταιρείες αποτελούν έμπνευση για όλους μας σχετικά με τη δέσμευση τους στην ακεραιότητα, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη διακυβέρνηση και στο θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία. Συγχαρητήρια στον ΟΤΕ που περιλαμβάνεται στη λίστα “World’s Most Ethical Companies”.» 

 

Η αξιολόγηση των εταιρειών βασίζεται στο Ethics Quotient (μεθοδολογία αξιολόγησης του Ethisphere Institute) και πραγματοποιείται μέσα από ένα ερωτηματολόγιο 200 ερωτήσεων σε θέματα σχετικά με την κουλτούρα ηθικής, τις περιβαλλοντικές και κοινωνικές δράσεις, τις διαδικασίες συμμόρφωσης, τη διακυβέρνηση, την ηγεσία και τη φήμη. Για το 2022, ο ΟΤΕ σημείωσε ιδιαίτερα υψηλή βαθμολογία, που ξεπέρασε τον μέσο όρο των υπόλοιπων εταιρειών, στην κατηγορία της ηγεσίας.

 Οι επενδυτές, οι εργαζόμενοι και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη εκτιμούν τις εταιρείες με ισχυρές ηθικές πρακτικές. Αυτές οι εταιρείες, σύμφωνα με τα στοιχεία που συλλέγει το Ethisphere Institute, έχουν καλύτερη απόδοση, αποτελούν καλύτερο περιβάλλον εργασίας και έχουν θετικό αντίκτυπο στις κοινότητες που δραστηριοποιούνται.

Πληροφορίες για το Ethisphere Institute

Το Ethisphere Institute® είναι παγκόσμιος ηγέτης στον προσδιορισμό και στην προώθηση προτύπων ηθικών επιχειρηματικών πρακτικών, που ενισχύουν την εταιρική κουλτούρα, την εμπιστοσύνη της αγοράς και οδηγούν στην επιτυχία. Το Ethisphere Institute® διαθέτει μεγάλη εμπειρία στα πρότυπα δεοντολογίας και στην καταγραφή των σχετικών δεδομένων, τα οποία βοηθούν τις εταιρείες να βελτιώσουν την κουλτούρα τους. Ταυτόχρονα,  επιβραβεύει τις επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν για την επιχειρηματική τους ηθική μέσα από το πρόγραμμα αναγνώρισης World’s Most Ethical Companies, ενώ μέσα από το Business Ethics Leadership Alliance (BELA) παρέχει τεχνογνωσία μέσω μιας μεγάλης κοινότητας εμπειρογνωμόνων από διαφορετικούς κλάδους.

Tags: ηθικη, worlds most ethical companies, οτε, κανονιστικη συμμορφωση, διακυβερνηση, ηγεσια, ethisphere

Προηγούμενο άρθροΕργασίες διαγράμμισης από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης αύριο κατά τις νυχτερινές ώρες
Επόμενο άρθρο«Το παρόν Σχέδιου Νόμου είναι «φτωχό», «τεχνοκρατικό» & «χωρίς όραμα»