Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για το νέο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα η σχετική ΚΥΑ, που αφορά τον καθορισμό του ανώτατου ορίου ωρών νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας γραπτώς σε ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, με θέμα «Οικονομική ενίσχυση – νέο μισθολόγιο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο χορήγησης επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στο υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Ν. Παναγιωτόπουλος επισήμανε ότι «βασική αρχή για την αναμόρφωση του ισχύοντος μισθολογίου των στρατιωτικών αποτέλεσε η κατάργηση της επιδοματικής πολιτικής σε συνδυασμό με τη δημοσιονομική ουδετερότητα».

«Σύμφωνα με τα κριτήρια επιλεξιμότητας που τέθηκαν», πρόσθεσε, «θεσπίστηκαν ή διατηρήθηκαν τα επιδόματα εκείνα, που η χορήγηση τους αποτελεί συνάρτηση του ιδιαίτερου υπηρεσιακού καθήκοντος ή του τρόπου, του χώρου, και των συνθήκων απασχόλησης των στελεχών».

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «χορηγείται με την παράγραφο Β’ του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74), επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας, σε ένδειξη αναγνώρισης της ιδιαίτερης φύσης των καθηκόντων τους, ενώ με την ΚΥΑ υπ’αριθμ. Φ.841/38/26939/Σ.5184/23-3-2018 (Β΄1119), καταβάλλονται επιδόματα κινδύνου σε ένδειξη αναγνώρισης της επικινδυνότητας του έργου των στελεχών».

«Από τα παραπάνω συνάγεται ότι, θεσμικά έχει αναγνωριστεί η φύση της προσφερόμενης εργασίας των στελεχών και οποιαδήποτε πρωτοβουλία δύναται να αναληφθεί μόνο για την αναμόρφωση – βελτίωση των καταβαλλόμενων επιδομάτων» κατέληξε στην απάντησή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προηγούμενο άρθροΠρόγραμμα της Unilever για πτυχιούχους νέους στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΒουλή: Αργά το απόγευμα η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση για την υπόθεση των υποκλοπών