Ο… μπετόν αρμέ Μπίστης, ο Πολάκης κι ο Κουίκ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις και σήμερα,

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Το σκέφτεστε; Εκατό χρόνια μετά, η Ελλάδα ζει και πάλι ημέρες βενιζελισμού – αντιβενιζελισμού…

 Βγήκε, που λέτε, ο Μπίστης και χαιρέτησε τη ρήξη ΚΙΝΑΛ – Βενιζέλου!!!

Ποιος; Ο Μπίστης! Το τέρας πολιτικής συνέπειας και σταθερότητας! Ο άνθρωπος με τις… μπετόν αρμέ απόψεις. Ο Μπίστης του ΚΚΕ, του ΚΚΕ Εσ., του  Συνασπισμού, της Αεκα, του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ, της Ελιάς, του ΚιΝαλ κι εσχάτως Σύριζα!

Θυμάμαι τον Μπίστη να τρέχει (στο Κάραβελ) να καπαρώσει θέση δίπλα στον Βενιζέλο και να του κάνει τεμενάδες!

Θυμάμαι τον Μπίστη να τσακώνεται με τους «κουβέληδες» που είχαν μένος με τον Βενιζέλο.

Θυμάμαι τον Μπίστη (25 Σεπτεμβρίου 2014) να δηλώνει: «Ο Βενιζέλος είναι η μοναδική φωνή της λογικής»!!!

Θυμάμαι τον Μπίστη να είναι υπέρμαχος της συγκυβέρνησης Σαμαρά/Βενιζέλου και ν’ αναπτύσσει φιλιππικούς ύμνους για το πόσο εθνικά αναγκαία ήταν.

Θυμάμαι τον Μπίστη στο Τιτάνια ν’ ανακοινώνει την πρότασή του για κοινή εκλογική κάθοδο του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ ως το μόνο ανάχωμα στον «εθνικά επικίνδυνο ΣΥΡΙΖΑ».

Θυμάμαι τα … μπίστικα που ο ίδιος κρύβει επιμελώς….

Η πληροφορία ότι η Φώφη Γεννηματά έχει δεχθεί εισηγήσεις να μετονομάσει το Κίνημα Αλλαγής σε κίνημα παραλλαγής, ελέγχεται… Προχθές πάντως, την ώρα της συνέντευξης Βενιζέλου, η Φώφη  πρέπει να αισθάνθηκε τα ράμματα στη γούνα της….

Για να ξέρετε: Μου λένε ότι η Φώφη Γεννηματά έχει δεχθεί πρόταση να γίνει  λουλουδού στον Ρέμο, αλλά αυτό δεν αποτελεί προτεραιότητά της…

Τελικά είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα…. Ο ΣΥΡΙΖΑ κι ο Τσίπρας θέλουν να γίνουν ΠαΣοΚ και το ΠαΣοΚ κι η Φώφη θέλουν να γίνουν ΣΥΡΙΖΑ….

«Το άτομο το οποίο εξύφανε την σε βάρος μου σκευωρία έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια “τύπου Ρασπούτιν”, έχει προσβάσεις στα ΜΜΕ, έχει νομικές γνώσεις, χωρίς να αποκλείεται να έχει γνώσεις και μυστικών υπηρεσιών». Απόσπασμα από την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση Novartis.

Στήσανε μία πλεκτάνη σε βάρος των πολιτικών τους αντιπάλων. Έσυραν στην λάσπη δύο πρώην πρωθυπουργούς και οκτώ πρώην υπουργούς για να πάνε στις εκλογές έχοντας κλείσει δύο τρεις στην φυλακή και να αποκτήσουν έτσι την … πραγματική εξουσία!  Δεν μπορεί να μην διερευνηθούν σε βάθος οι καταγγελίες δύο ανώτατων δικαστικών, της κυρίας Ράικου και του κ. Αγγελή.

Ενδοσκοπήσεις επί ενδοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουδείς έχει σκεφτεί την κυριότερη αιτία του εκλογικού στραπάτσου.

Πώς περίμενε ο ΣΥΡΙΖΑ να νικήσει αφού δεν αξιοποίησε τα μάλα τον Αντώναρο και τον Τζουμάκα; Πώς περίμενε να νικήσει όταν αποστέρησε από τα στρατεύματά του, στέλνοντάς τον σε αποστολές στο εξωτερικό, έναν πολιτικό πολέμαρχο, όπως ο Τέρενς Κουίκ;

Πάντως, «Γέφυρες» με πολιτικό μηχανικό τον Τσίπρα δεν μπορεί παρά να είναι μειωμένης στατικότητας… Κι αυτό αποδείχθηκε…

Φτάσαμε αισίως 5 Ιουνίου κι εκτός όλων των άλλων ιδρώνουμε κι από την αγωνία μας για το αν θα κατέβει ο Καμμένος στις εκλογές. Δεν το έχει αποφασίσει, λέει, ακόμη.

Νύχι δεν θα μας μείνει…

Μαργαρίτα για μαργαρίτα δεν έχει μείνει στην Ελλάδα… όλοι τις μαδάνε για τον Καμμένο….

Προσωπικά, δεν σας κρύβω ότι μ’ έχει κυριεύσει το άγχος για το μέλλον της Ρένας… Κι είμαι σίγουρος ότι το ίδιο άγχος διακατέχει κι εσάς…

Έβγαλαν από το λαγούμι που είχαν κλεισμένο τον Πολάκη κι εκείνος μόλις είδε φως ξανακτύπησε. Αυτή τη φορά τα  βέλη του εκτοξεύθηκαν εναντίον της σπουδαίας ακαδημαϊκού Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ.

Πολιτικός Νεάντερνταλ!