Ο Μητσοτάκης μαθαίνει από τα λάθη του κι ο Τσίπρας τα επαναλαμβάνει – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Αν αναζητήσει κάποιος ομοιότητες ανάμεσα σε Μητσοτάκη και Τσίπρα, δεν θα βρει όσο κι αν ψάξει. Μόνο μια και μοναδική, ότι κι οι δυο κυβέρνησαν τη χώρα. Όλα τα άλλα είναι διαφορετικά.

Νίκος Σακελλαρόπουλος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ο πρώτος διαθέτει μια ζώσα ιδεολογία, τη στιγμή που ο δεύτερος επιμένει σε κάτι που έχει «πεθάνει» εδώ και δεκαετίες.  Ας μη ξεχνάμε ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήγε και γράφηκε στη ΚΝΕ, την εποχή που κατέρρεε ο κομμουνισμός κι αυτό δεν μπορεί κάποιος να το χαρακτηρίσει πολιτική οξυδέρκεια.

Ο πρώτος διαθέτει σημαντική μόρφωση, χειρίζεται ξένες γλώσσες και στέκεται ανέτως στα διεθνή φόρα, τη στιγμή που ο δεύτερος μιλά αγγλικά επιπέδου παλιού καμακιού στο Ναύπλιο…

Ο πρώτος διαθέτει ισχυρότατα πολιτικά αντανακλαστικά, μπορεί και συντάσσεται με τον σφυγμό της κοινωνίας και πορεύεται μαζί της στους δρόμους του 21ου αιώνα. Ο δεύτερος, με τις ιδεοληψίες και το βλέμμα στο παρελθόν, μιλά ακόμη τη γλώσσα των μέσων του περασμένου αιώνα και μιας …προσδοκώμενης… επανάστασης!

Ο πρώτος διαθέτει ισχυρούς πολιτικούς κώδικες αξιών, ζητά συγγνώμη για αβελτηρίες, ενώ ο δεύτερος  έκανε διακοπές σε εφοπλιστικό κότερο μετά την τραγωδία στο Μάτι και θεωρεί ότι ο ίδιος και η Αριστερά έχουν το αλάθητο του …Βατικανού!

Ο πρώτος μαθαίνει από τα λάθη του κι ο δεύτερος τα επαναλαμβάνει κάνοντας τα ίδια και τα ίδια.

Πώς, επί παραδείγματι αρνήθηκε να υπερψηφίσει όλα μα όλα επιτρέπουν στην Ελλάδα να αμύνεται; Πώς αρνήθηκε προχθές να ψηφίσει υπέρ του Market Pass, επιλέγοντας να ψηφίσει «παρών»; Δηλαδή δεν επιθυμεί αυτή τη βοήθεια σε ευπαθή νοικοκυριά; Έστω κι αν είναι μικρή; Κι αν επιθυμεί η βοήθεια να είναι μεγαλύτερη ας πούνε με σαφήνεια από πού; Όχι φυσικά από τη μείωση του ΦΠΑ που λέει, ενώ γνωρίζει ότι αυτή δεν θα φτάσει στην κατανάλωση. Ας πει λοιπόν κάτι πειστικό.

Ας πει στην κοινωνία τι στο καλό σημαίνει το «παρών»;

Επιπλέον, πώς δημιούργησε  ο Αλέξης Τσίπρας τον τραγέλαφο με το επίδομα των 600 ευρώ στους αστυνομικούς και τους λιμενικούς που ανακοίνωσε η κυβέρνηση; Στην αρχή είπε «όχι» να μη δοθεί, επειδή οι περισσότεροι στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν με τους ένστολους ιδεοληπτικά συμπλέγματα.  Μετά είπε «ναι» να δοθεί  το επίδομα τελικά και τελικά πλακώθηκαν μεταξύ τους στην Κουμουνδούρου. Είναι θέση αυτή ανθρώπου και κόμματος που θέλει και πάλι την εξουσία;

Είναι και το άλλο:  Τρεισήμισι χρόνια από τις τελευταίες εκλογές, στον Αλέξη Τσίπρα φταίνε οι δημοσκόποι για την δημοσκοπική του καθήλωσή του αλλά και για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση έχει μεγαλύτερες απώλειες από την κυβέρνηση! Κι αντί μελέτης κι αλλαγής πολιτικής, απαξιώνουν –αν όχι υβρίζουν- τις εταιρείες δημοσκοπήσεων. Όπως έκαναν πριν τις εκλογές του 2019 που έδειχναν να πηγαίνει στην Κουμυνδούρου η… Ντόμινος κι εκείνοι έλεγαν ότι έχουν τις μυστικές δημοσκοπήσεις του Βερναρδάκη που δείχνουν άλλα…

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως…

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022
Επόμενο άρθροΣεργκέι Λαβρόφ: Είτε το Κίεβο θα εφαρμόσει τις αξιώσεις της Μόσχας, ή το ζήτημα θα το λύσει ο Ρωσικός στρατός
*Ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας («Hellas Special Άφιλτρο», «Ο Γέρος του Βοριά» που αποτελεί τη λαϊκή βιογραφία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, «Οι Μύθοι και το Παραμύθι»). Θεωρείται εκ των πρωτεργατών της «ελεύθερης ραδιοφωνίας» και επί χρόνια ασχολήθηκε με την πολιτική αρθρογραφία και ανάλυση σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς. Για πολλά χρόνια συνδύασε την εργασία με τα χόμπι του (αθλητισμός) , με την ιδιότητά του ως Γενικός Διευθυντής της εφημερίδας «Sportime» και της «Αθλητικής Ηχούς», ενώ έχει γράψει στίχους σε τραγούδια σημαντικών Ελλήνων δημιουργών και τραγουδιστών.