Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο Αμάραντος» στηρίζει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

Ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος

«Ο Αμάραντος» στηρίζει το

Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Αλεξάνδρειας

 

Το Κοινωνικό Φαρμακείο αποτελεί μια κοινωνική δομή του δήμου μας που έχει ως στόχους την δωρεάν φαρμακευτική περίθαλψη των οικονομικά ασθενέστερων και ευάλωτων συμπολιτών μας, την άμεση αντιμετώπιση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη των ατόμων που πλήττονται από την οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Ο Λαογραφικός, Πολιτιστικός Σύλλογος «Ο ΑΜΑΡΑΝΤΟΣ» ιδρύθηκε το 1982 από τους κατοίκους της Αλεξάνδρειας και των γύρω περιοχών, οι οποίοι κατάγονται από τα χωριά της περιοχή των Σερβίων Κοζάνης. Δραστηριοποιείται, εδώ και 40 χρόνια, διοργανώνοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις, μερικές από τις οποίες αποτελούν ένα σταθερό πόλο έλξης επισκεπτών.

Έχοντας ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και βλέποντας την κοινωνία των πολιτών να συμμετέχει και να συνδράμει στην βοήθεια προς τους συνδημότες μας, που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, συνεχίζουμε το έργο της δημιουργίας ενός δικτύου αλληλεγγύης στην πόλη μας και καλλιεργούμε το πνεύμα της συλλογικότητας.

Αναγνωρίζοντας την ευθύνη που μας αναλογεί απέναντι στην κοινωνία, γινόμαστε υποστηρικτές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και βάζουμε ένα λιθαράκι ακόμα προσφέροντας φαρμακευτικό υλικό στο Κοινωνικό Φαρμακείο και ελπίζουμε να σκορπίσουμε τη χαρά και το χαμόγελο στους συμπολίτες μας που βρίσκονται σε δυσμενή θέση.

Οι ευχές δεν αρκούν ας αποδείξουμε ότι όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε ν’ αλλάξει η ζωή των συμπολιτών μας που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη.

Προηγούμενο άρθρο“ΕΟΡΤΙΑ 2022” στον Άγιο Ελευθέριο οδού Αχαρνών – Αθηνών
Επόμενο άρθροΟμιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Δευτεροβάθμια περίθαλψη, ιατρική εκπαίδευση, μισθολογικές ρυθμίσεις για τους ιατρούς και οδοντιάτρους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Υγείας».