Ο Κούλογλου στ’ άρματα ο κ. Μίμης κι ο Κατρούγκαλος – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πολλά εν ολίγοις σήμερα:

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Σκέφτομαι ότι αφού θα γίνει εξεταστική για τη σκευωρία με τις κατηγορίες εναντίον πολιτικών στην υπόθεση Novartis, θα ήθελα ν’ ακούσω μερικές ερωτήσεις  προς τον Παπαγγελόπουλο:

Καλά, εσύ ήσουν αρχηγός της ΕΥΠ επί Κώστα Καραμανλή. Πώς βρέθηκες –χωρίς να έχεις σχέση με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ- υπουργός του Τσίπρα και της Αριστεράς;  Πώς γίνεται ένας άκρως «συστημικός» να βρεθεί σε μια  αντισυστημική» κυβέρνηση που τριγύριζε εδώ κι εκεί με τα πουκάμισα έξω; Είναι ένα απλό (αν)ήθικο ζιγκ-ζαγκ δρόμος η απόσταση από την Δεξιά αντικατασκοπεία στην Αριστερή καμαρίλα;  Ποιο ήταν το σκεπτικό αυτής της υπουργοποίησης;

Πάντως, για να λέμε του στραβού το δίκιο, τις ερωτήσεις οφείλει πρωτίστως να τις απαντήσει ο Τσίπρας.  Κι ίσως κι ο Κώστας Καραμανλής. Που έβλεπε και σιωπούσε τον έναν μετά τον άλλο τους στενούς συνεργάτες του (Παυλόπουλος, Παπαγγελόπουλος, Αντώναρος κλπ) να συνεργάζονται στενά και θεσμικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και την Αριστερά!

Πάμε σε άλλο θέμα: Ρώτησα προχθές κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για τα τεκταινόμενα στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Με κοίταξε κουνώντας με νόημα το κεφάλι του. «Άστα να πάνε… «αίμα και άμμος», φίλε!

Ξέρετε γιατί; Επειδή δεν έχει λήξει ακόμη το μέγα ζήτημα με τα οικονομικά και τους συνεργάτες των βουλευτών. Από τους οποίους ο Τσίπρας ζητά να καταβάλλουν στο κόμμα το 40% της μηνιαίας τους αποζημίωσης και ταυτοχρόνως να παραχωρήσουν τους τρεις από τους πέντε συνεργάτες τους! Μύλος!

Όμως, περίπου 20 βουλευτές αρνούνται να το πράξουν! Έχουν βγει στο αντάρτικο κι όπου νάναι θ’ αρχίσουν να βροντούν τ’ άρματα. Ο Τσίπρας πήγε το θέμα στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπου αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή του στους βουλευτές. Η επιστολή εστάλη κι έγραφε ότι πρέπει να συμμορφωθούν άμεσα.  Ούτε τότε συμμορφώθηκαν. Γράφοντας προφανώς τον Τσίπρα στα παλαιά τους υποδήματα!

Εδώ, φυσικά προκύπτουν ερωτήματα:  Ποιοι είναι οι αντάρτες; Ανήκουν σε συγκεκριμένη εσωκομματική τάση κι είναι πολιτικά ομογενοποιημένοι;

Η απάντηση είναι ότι δεν ανήκουν σε συγκεκριμένη τάση του ΣΥΡΙΖΑ και πρόκειται –κατά κύριο λόγο- για βουλευτές της επαρχίας. Μερικοί από αυτούς είναι εκ των λεγομένων «πρωτοκλασάτων» και πρώην υπουργών! Επί παραδείγματι η Όλγα Γεροβασίλη υποστήριξε προσφάτως ότι αρμόδια να αποφασίσει για το ζήτημα είναι η ίδια η ΚΟ, άποψη που δημιούργησε ένταση ανάμεσα σ’ εκείνη και τον Σκουρλέτη,

Ταυτοχρόνως, τόσο η Σία Αναγνωστοπούλου όσο κι ο Πολάκης υποστηρίζουν  ότι οι βουλευτές της επαρχίας έχουν αυξημένα έξοδα και αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη. Στην ομάδα των είκοσι υπάρχουν και νέοι βουλευτές, ορισμένοι, μάλιστα, από αυτούς είναι παλιά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Να πούμε, επί τούτου κάτι τελευταίο. Η απαίτηση Τσίπρα να περικοπεί το 40% των αποδοχών ενός βουλευτή για το κόμμα, συναντάται ΜΟΝΟ σε κόμματα που είναι ταυτισμένα/προσκολλημένα σε καθαρά κομμουνιστικές νόρμες! Και δεν συμβαίνει σε κόμματα του δυτικού κοινοβουλευτισμού.

Μη ξεχάσω να σας πω και για τον Κούλογλου. Που απεφάνθη ότι επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ΜΜΕ (κατά τη γνώμη του βεβαίως βεβαίως) η μόνη λύση είναι ο ανταρτοπόλεμος!!!

Να του πούμε να καλέσει και την Μποφίλιου που ζει κι αναπνέει (στα παλάτια και τις ανέσεις της Δυτικής κοινωνίας) για ν’ ανέβει στο βουνό! Να τους θυμίσουμε να πάρουν ξηρά τροφή και ζεστά σκουτιά!

Στ’ άρματα, στ’ άρματα σύντροφοι!

Κάτι άλλο για το τέλος.

Ο πολύς Κατρούγκαλος, κατά δήλωσή του κομμουνιστής, πρώην υπουργός, δικηγόρος και καθηγητής της Νομικής Σχολής, δήλωσε ότι «Έλλειψη στοιχείων ενοχής δεν σημαίνει αθωότητα»!!!!

Ότι πιο απολυταρχικό έχω ακούσει από ακαδημαϊκό άνδρα. Ότι πιο βρόμικο, πιο αντιδημοκρατικό… Νοοτροπία και πολιτική κουλτούρα βαθέως σταλινισμού.

Φυσικά, σ’ ένα κράτος Δικαίου και δημοκρατικό, ο Κατρούγκαλος δεν θα ξαναπερνούσε την είσοδο του Πανεπιστημίου. Αλλά εδώ ο καθείς λέει ότι θέλει χωρίς καμιά συνέπεια.

Ξέρετε κάτι;  Η μεγαλύτερη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της παιδείας στη χώρα είναι ότι ένας τύπος  που δηλώνει ότι «η έλλειψη στοιχείων για τους εμπλεκόμενους στη Νοβάρτις δεν συνεπάγεται και την αθωότητα τους»,  είναι καθηγητής Συνταγματικού δικαίου σε ελληνικό πανεπιστήμιο!

Προηγούμενο άρθροΠρωτοσέλιδοι βασικοί τίτλοι εφημερίδων του Σαββάτου 21 Σεπτεμβρίου 2019
Επόμενο άρθροΈρευνα: Πόσο κοστίζει σε χρόνο και χρήμα η γραφειοκρατία των δημόσιων φορέων χαρτογραφημένη σε 40 βήματα
O αντιστράτηγος Λάζαρος Σκυλάκης γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 4 Οκτωβρίου 1961. Μετά την αποφοίτησή του από τη Σχολή Ευελπίδων (1979-1983) ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού και συνέχισε την εκπαίδευσή του στη Σχολή Πυροβολικού. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις του όπλου του, μεταξύ των οποίων διετέλεσε διοικητής υπομονάδων και μονάδων πυροβολικού μάχης και αντιαεροπορικού πυροβολικού, αξιωματικός τακτικού ελέγχου, επιχειρήσεων και πληροφοριών. Επίσης τοποθετήθηκε σε θέσεις επιτελείων σχηματισμών, διευθυντής στρατιωτικής εκπαίδευσης στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, καθώς και στο Γενικό Επιτελείο Στρατού. Υπηρέτησε στο ΓΕΕΦ (Κύπρο), στο Αφγανιστάν, ως αξιωματικός μελλοντικών επιχειρήσεων, και Ακόλουθος Άμυνας στην Κίνα. Αποστρατεύτηκε το 2016, ως διοικητής του Πεδίου Βολής Κρήτης. Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, την ΑΔΙΣΠΟ και την ΣΕΘΑ. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, του τμήματος Ιστορίας Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας, καθώς και μεταπτυχιακού τίτλου στις Στρατηγικές Σπουδές του τμήματος του Γαλλικού Πανεπιστημίου στην Αθήνα, Pari 2.