Ο καιροσκοπισμός Μαριά, οι Πόντιοι & ο Καιρίδης – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση
Μαζί από απόσταση

Είναι αδιανόητα αυτά που συμβαίνουν με τα διάφορα  trolls αλλά και τους καιροσκοπισμούς ορισμένων κύκλων και… παραθύρων που κόπτονται κατά τα άλλα για τον Ποντιακό ελληνισμό. Ένα από τα πλέον υγιή κύτταρα του Ελληνισμού.

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Ακούστε:

Τόσες ημέρες τώρα διαβάζουμε για άρνηση ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού και του ΚΙΝΑΛ να ψηφίσουν την πρόταση του ευρωβουλευτή Μαριά για να γίνει συζήτηση για την Ποντιακή γενοκτονία στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου. Διαβάσαμε πολλά και διάφορα, μέχρι και για ριψάσπιδες Έλληνες! Κι οι Πόντιοι, ασφαλώς «κουμπώθηκαν». Κάποιοι πιο μπρουτάλ άρχισαν να κατεβάζουν  διάφορα … αποσκεπάομαι και καταρούμαι ή να … εύχονται …όσοι δεν ψήφισαν … να φαν  τα κάκκαλα τσ’…

Τελικά αποδείχθηκε ότι όλη η ιστορία ήταν ένα πυροτέχνημα/καιροσκοπισμός του Μαριά, με σκοπό να αποσπάσει την Ποντιακή εύνοια!!

Πήγε στον ευρωκοινοβούλιο κι έτσι στο ξεκούδουνο ζήτησε να προστεθεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης (που ήδη είχε αρχίσει) μια δήλωση της Κομισιόν με θέμα «Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, που έλαβε χώρα το διάστημα 1914-1923» και ταυτοχρόνως να εκδοθεί ψήφισμα.

Φυσικά, το αίτημά του απορρίφθηκε αφού το Ευρωκοινοβούλιο –όπως κάθε κοινοβούλιο, ακόμη και δημοτικό συμβούλιο- έχει κανόνες, ημερησία διάταξη. Για να εισαχθεί κάθε θέμα προς συζήτηση στην ολομέλεια πρέπει να έχει προηγηθεί συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή, να υποβληθεί συγκεκριμένο κείμενο, να έχει συζητηθεί μεταξύ των Πολιτικών ομάδων, με την Κομισιόν, να έχει τροποποιηθεί-βελτιωθεί, να έχουν δημιουργηθεί συμμαχίες ή να υπάρχει κάτι επείγον. Τι επείγον υπάρχει για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων στην τελευταία Ολομέλεια πριν τις Ευρωεκλογές, στην οποία κλείνουν όλες οι νομοθετικές εκκρεμότητες καθώς το Ευρωκοινοβούλιο δεν θα συνεδριάσει πλέον με κανονική ατζέντα πριν το Σεπτέμβριο; Πολύ περισσότερο αφού το Ευρωκοινοβούλιο έχει «υποκλιθεί» στο δράμα των Ποντίων από τις 3 Μαρτίου του 2015 στο ψήφισμα για την αναγνώριση για τη γενοκτονία των Αρμενίων, που αναγνωρίζει ταυτόχρονα και τη γενοκτονία των Ποντίων, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος;

Απολύτως τίποτα. Μόνο η πρεμούρα του Μαριά να χρησιμοποιήσει το θέμα ως προεκλογικό πυροτέχνημα.  Ο Μαριάς … ευτάει αλεπέσα.

Μα αποδεικνύεται μέγας καιροσκόπος και μπούφος! Προκειμένου να προκαλέσει εντυπώσεις και να επιβιώσει πολιτικά, αφού αλλιώς δεν βρίσκει την ψήφο του, έκαψε το ενδεχόμενο να συζητήσει και να καταλήξει το Ευρωκοινοβούλιο σε κοινό ψήφισμα αναγνώρισης της Γενοκτονίας τον επόμενο χρόνο, όπως εδώ και καιρό προετοιμάζεται. Για εκείνον προείχε η ψηφοθηρία σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Καθαρές κουβέντες.

Πώς εμφανίστηκε στην Ελλάδα το θέμα; Ότι οι άλλοι Έλληνες Ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν υπέρ των Ποντίων!!! Βγήκαν ανακοινώσεις, κάποιοι έμπλεξαν τον… Βέμπερ, σηκώθηκε αχός. Κι έχω την αίσθηση ότι ουδείς έβαλε τα πράγματα στη θέση τους κι ακόμη το θέμα αιωρείται ή θεωρείται ότι έγινε… αφού το μετέδωσαν πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Ουδείς κάθισε να σκεφτεί, να ψάξει το θέμα, να ψάξει την αλήθεια. Ουδείς κάθισε να σκεφτεί ότι θα πρέπει να έχουν αυτοκτονικές τάσεις τα άλλα κόμματα κι οι ευρωβουλευτές ή να είναι όλοι απάτριδες για να μη… ψηφίσουν ένα εθνικό θέμα.

Σημεία των καιρών. Πυροτεχνήματα του λαϊκισμού εκεί που … αρ’  ’κ’ έχ’  ’ς σο κατζίν ατ’.  Τουτέστιν … φιλότιμο δεν έχει στο μέτωπό του…

Τα ίδια περίπου έγιναν και με τον καθηγητή Καιρίδη, υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Ίσως ότι καλύτερο υπάρχει εν συνόλω στα ευρωψηφοδέλτια των κομμάτων.  Ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ παρουσιάστηκε ως… αρνητής της γενοκτονίας των Ποντίων, για τις θέσεις του για το «Μακεδονικό», για παλαιότερες τοποθετήσεις του για το πώς διαμορφώθηκαν τα κράτη στην Βαλκανική.

Τι είπε ο κ. Καιρίδης; Τίποτα απ’ ότι τον κατηγορούν. Υποστήριξε ουσιαστικά ότι η πολιτική διαχείριση της γενοκτονίας των Ποντίων σηκώνει πολύ συζήτηση (υπό την έννοια ότι πολλοί έχουν κτίσει καριέρες πάνω σε αυτό το θέμα) και αυτόματα … κατέστη «αρνητής της γενοκτονίας». Αυτός, ένας Πόντιος!

Αναφέρει το αυτονόητο για το Μακεδονικό, ότι το μεγάλο πρόβλημα στην συμφωνία των Πρεσπών είναι η παραχώρηση της γλώσσας και της εθνότητας στους Σκοπιανούς και αυτόματα μετατρέπεται σε «φιλοσκοπιανό».

Μιλάει ως καθηγητής για το γεγονός ότι τα σημερινά Βαλκάνια προέρχονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία και αυτόματα γίνεται «φιλότουρκος»!

Ειδικά γι αυτό το τελευταίο, οι αγράμματοι ή οι μη έχοντες γνώσεις ιστορίας μπορούν να διαβάσου και να κατανοήσουν για το πώς οι «Οσμανλήδες» έφτασαν στην περιοχή και κυρίως πόσοι ήταν. Μετά, αφού μάθουν και κατανοήσουν θ’ αντιληφθούν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της σημερινής Τουρκίας είναι προγενέστεροι των Τούρκων. Αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τους υπερπατριώτες της οκάς και τους διακινητές trolls.

Εν κατακλείδι; Τ’ ωτία  στέκ’νε τίκια.

Τ’ αυτιά να στέκουν όρθια… Η μόνη λύση στην παραπληροφόρηση…