Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Τον λένε Γιάννη, αλλά τον φώναζαν αράπη και ξένο

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει!)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Τον λένε Γιάννη, αλλά τον φώναζαν αράπη και ξένο

 Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι πρώτη είδηση και χθες από νωρίς το πρωί οι ψηφιακές μας πλατείες γέμισαν από το πρόσωπο του με τα δάκρυα χαράς για τη μεγάλη νίκη της ομάδας του.

Ο ίδιος ξεπέρασε το όνειρό του, από την εποχή που ζούσε στα Σεπόλια και ονειρευόταν να παίξει στο NBA. Χθες έγινε ένα λαμπρό αστέρι του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρέθηκε στην Αμερική κι έκανε το όνειρο του πραγματικότητα επειδή ήταν ταλέντο.
Όταν τον ζήτησαν οι Μπακς, δεν μπορούσε να ταξιδέψει ως άπατρις. Βλέπεις τα παιδιά των μεταναστών που γεννιόντουσαν στην Ελλάδα είχαν την ατυχία να μην έχουν ουτε την πατρίδα των γονιών ούτε την πατρίδα που τους γέννησε.

Ο νέγρος, ο αράπης, ο λάθρο, ο ξένος. Όλα αυτά ακούνε οι διάφοροι Γιάννηδες που δεν έχουν κάποιο ταλέντο για να διακριθούν.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας άνθρωπος με ήθος. Τόσα χρόνια με μια εσωτερική σεμνότητα λειτουργεί και μεγαλουργεί. Κι όσο πιο ψηλά ανεβαίνει τόσο πιο πολύ ξεφτιλίζει κάθε ρατσιστή, κάθε μισαλλόδοξο, και κάθε αρρωστημένο νεοναζί που τα βάζει με τους ανυπεράσπιστους μετανάστες.

Τώρα άλλοι που τον αποκαλούσαν όπως τον αποκαλούσαν,  κοκορεύονται και προσπαθούν με τις αναρτήσεις και τα συχαρίκια τους να πάρουν λίγη από λάμψη του.

Όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν λάμπει επειδή έγινε πρωταθλητής, επειδή έγινε MVP. Αυτός το άνθρωπος λάμπει από τη δύναμη, το πείσμα, το ήθος και τις αρχές που πήρε από τους γονείς του. Κι αυτή η εσωτερική λάμψη δεν θα σβήσει όταν σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας .

Αντιθέτως οι άλλοι, αυτοί που θέλουν να ξεχάσουμε το παρελθόν τους με τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές κραυγές τους πάντα θα ζουν σε μια σκιά που κανένας θώκος δεν μπορεί να φωτίσει.

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Οδηγός πυροβόλησε 20χρονο στο κέντρο της πόλης για λόγους οδηγικής συμπεριφοράς
Επόμενο άρθροΤρίκαλα Ημαθίας: Μεγάλη φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση. Δηλώσεις Κυτούδη – Βίντεο-Φώτο