Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Τα πάρτι των βρωμύλων παρτάκηδων.

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει!)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Τα πάρτι των βρωμύλων παρτάκηδων.

Μ’ αρέσουν τα πάρτι! Ωραίες βραδιές, με ωραίους ανθρώπους, ωραία μουσική και ωραία ατμόσφαιρα. Ειδικά τα πάρτι που γίνονται στα σπίτια. Αυτό το λέω για να είμαστε ξεκάθαροι από την αρχή.

Αυτά τα πάρτι που έγιναν στις πλατείες είναι πολύ μακριά από κάθε τι ωραίο και το μόνο που καταφέρνουν είναι και η διασπορά του ιού αλλά και το απαραίτητο άλλοθι σε όλους όσοι θέλουν να κατηγορούν μονίμως τη νεολαία  για κάθε τι κακό που συμβαίνει στην κοινωνία.

Στοχοποιημένοι οι νέοι, εύκολα θύματα από την κοινωνία των «μεγάλων» που αποφασίζει και πράττει.

Τι κατάφεραν αυτοί οι τύποι που έκαναν πάρτι το σαββατόβραδο στις πλατείες;

Μόνοι πήγαν ζευγάρια έφυγαν;  Ή μόνοι πήγαν και μόνοι με λιγότερη μπαταρία στο κινητό έφυγαν;

Κράζαμε τους παπάδες που έβαζαν κρυφά πιστούς για να κοινωνήσουν. Με την ίδια οργή κράζω κι αυτούς που έτσι «αυθόρμητα» βρήκαν dj, μηχανήματα και έστησαν το πάρτι τους.

Και εκτός της άθλιας εγωιστικής συμπεριφοράς τους, οι τύποι αυτοί, τα πάρτι-άνιμαλς, άφησαν τον χώρο μέσα στη βρώμα και στα πλαστικά ποτήρια.

Είμαι πολύ θυμωμένος από τη διπλή αυτή αντικοινωνική συμπεριφορά.

Είμαι θυμωμένος γιατί, όπως έλεγα και πριν, δίνουν άλλοθι σε κάθε αντινεολαιίστικη συμπεριφορά να κάνει το κομμάτι της πάνω στις φωτογραφίες της ασυδοσίας και της βρωμιάς στις πλατείες.

Η πόλη πρέπει να είναι φιλόξενη για όλους. Και τα τυπάκια αυτά που πέρασαν καλά ένα βράδυ έδωσαν όλα τα δικαιώματα για να ανθίσουν μέτρα κατά των νέων.

Η πανδημία αφήνει καθημερινά οικογένειες στο πένθος από την απώλεια δικών τους ανθρώπων. Αφήνει οικογένειες να αγωνιούν με το βλέμμα στις εντατικές που οι δικοί τους άνθρωποι δίνουν μάχη να κερδίσουν μια δύσκολη μάχη με τον φονικό ιό. Αυτά και μόνο αρκούν για να μας κάνουν όλους πιο προσεκτικούς.

Φαίνεται όμως ότι και σ’ αυτή την περίπτωση οι παρτάκηδες, αυτοί που νοιάζονται μόνο για την πάρτη τους, μόνο το πάρτι τους σκέφτονται κι ας πάει και το παλιάμπελο.

Εγωιστές και βρωμύλοι! Αυτό είναι και τίποτ’ άλλο.

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΚλίμα: Αυστηρή προειδοποίηση εξέδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας για τις εκπομπές CO2 καθώς προβλέπει αύξησή τους κατά σχεδόν 5%
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Μελετάται εάν το εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει περαιτέρω σοβαρές παρενέργειες