Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Συνηθίσαμε και στις αυξήσεις!

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει).

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Συνηθίσαμε και στις αυξήσεις!

Περπατούσα στο δρόμο και έκλεψα μια κουβέντα που έκαναν δύο κύριοι: Ρε συ πάω στο σούπερ μάρκετ και το σκέφτομαι.

Προσωπικά τρομάζω όταν επισκέπτομαι το βενζινάδικο, δυο φορές τη βδομάδα…

Με φίλους και γνωστούς, με τους γονείς μου, με όλους, όλοι συζητάμε το ίδιο πράγμα: τις τιμές που πάνε στα ύψη και εμάς που δεν μπορούμε, άλλος λιγότερο άλλος περισσότερο , να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες μας.

Βενζίνη, ρεύμα είναι οι πρωταγωνιστές στα ΜΜΕ, όμως και η καθημερινότητα μας και οι ανάγκες μας απαιτούν πολύ περισσότερα από την ενέργεια.

Βλέπεις έχουμε κακομάθει και θέλουμε και λαχανικά και κρέας, και όσπρια και ζυμαρικά, και κανα αναψυκτυκούλι, γενικώς όλα αυτά τα σπάταλα που κάνεις και αδειάζεις το πορτοφόλι σου.

Οι έρευνες δείχνουν ότι κατά μέσο όρο στις 19 εκάστου μηνός ό,τι παίρνεις ως μισθό τελειώνει και ως γνωστόν υπάρχει το παξιμάδι της παροιμίας για να τη βγάλεις μέχρι την επόμενη καταβολή.

Και τι γίνεται λοιπόν;
Ένα υπέροχο τίποτα!
Η μόνη αντίδραση είναι μερικές, ομολογουμένως, έξυπνες ατάκες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανταλλαγή σχολίων, και η ζωή τραβάει την ανηφόρα, οι τσέπες αδειάζουν, οι υποχρεώσεις μένουν πίσω και μετά πάλι ένα οργισμένο ποστ, μια κουβέντα με «γαλλικά» για  όποιον θεωρεί ψεύτη ο καθείς με τους φίλους του και λοιπά, και λοιπά.

Δηλαδή ο καθένας αντιδρά μόνος. Κατά μόνας ηδονές, αν με εννοείς! Με το συμπάθειο κιόλας όμως ο καθένας μόνος του είναι χαμένος από χέρι, εδώ και χρόνια.

Απορώ, πρωτίστως με τον εαυτό μου, και μετά με όλους τους άλλους – μη νομίζεις ότι σου κάνω μάθημα!
Δηλαδή πότε θα αντιδράσουμε; Πότε θα διεκδικήσουμε; Όταν η βενζίνη θα φτάσει τα τρία ευρώ;

Δεν ξέρω αλλά το άγιο πνεύμα που γιορτάζει σήμερα να μας φωτίσει. Μπας και καταλάβουμε ότι η εξυπνάδα, η κλάψα, η οργή, η απόγνωση του καθενός δεν είναι τίποτα αν δεν βρούμε ένα τρόπο να τις ενώσουμε. Δεν ξέρω πώς; Δεν ξέρω πότε. Είμαι σίγουρος ότι κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να μας καταλάβουν και οι κατέχοντες αλλά και όσοι διαχειρίζονται τις ζωές μας.

Καλή φώτιση να έχουμε!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΠαραφωνία στο ΝΑΤΟ – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΣυναλλαγές ακόμη και κάτω των δύο ευρώ με πλαστικό και ψηφιακό χρήμα – Νέοι μέθοδοι πληρωμών