Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Προπαραμονή με δύο ειδήσεις που δείχνουν ποιοι είμαστε

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Προπαραμονή με δύο ειδήσεις που δείχνουν ποιοι είμαστε

Χρονιάρες μέρες, θέλουμε δε θέλουμε, σκεφτόμαστε αλλιώς! Έτσι λοιπόν «αλλιώς» μου κάθησαν δύο ειδήσεις που είδα να περνάνε μπροστά στα μάτια μου.

Πάμε στη Δράμα που εργοδότες απειλούσαν εραζόμενους να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων. Αυτό το δώρο που δίνει ο εκάστοτε επιχειρηματίας γιατί αλλιώς διατρέχει σοβαρό κίνδυνο ακόμη και φυλάκισης. Αυτό το δώρο που βοηθάει να κάνουν γιορτές πολλές χιλιάδες εργαζομένων.

Αυτό λοιπόν το δώρο κάποιοι αετονύχηδες, με την ευμενή μεταχείριση από κάθε κρατικό και εν γίνει αρμόδιου φορέα είναι κάπως δύσκολο να «βγει» από τα φραγκοδίφραγκα  που μαζεύει ο περισσότερος κόσμος.

Κι από την άλλη, είδηση, στα Χανιά: Ομάδα νεαρών πλήρωσε ξενοδοχείο για να κοιμηθεί ο «ξένος» που περπατούσε άγρυπνος και πεινασμένος.

Τι ευγένεια, τι τέλεια κίνηση! Ό,τι και να πούμε εμείς, τα παιδιά είναι βέβαιο  έβαλαν τα γυαλιά σε πολύ κόσμο που εθελοτυφλεί και ταΐζεται από τα επικίνδυνα σανό της μισαλλοδοξίας, και του ρατσιστικού λόγο.

Να δυο ειδήσεις που τις ακούς και σου τινάζεται ο εγκέφαλος σε χίλια κομμάτια. Από τη μια ουρλιάζεις κι από την γελάς δείχνοντας ως συναίσθημα κάτι μεταξύ θαυμασμού, στήριξης, αλληλεγγύης.

Αν θες να γίνεις κάτι στη χρονιά που έρχεται να μια καλή ιδέα. Να γίνεις «χανιώτης» που σκέφτεται τους άλλους. Άδολα και αγνά. Με αλληλεγγύη.
Διατήρησε το κέφι σου για τη ζωή.

Σκέψου τους άλλους,

Σεβάσου κάθε τι που είναι διαφορετικό από εσενα τον ίδιο!

Κι έτσι ίσως όλοι μας, καταφέρουμε να ζήσουμε σε έναν κοσμο όμορφο, γεμάτο χαρά!

Καλά Χριστούγεννα!!!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΙω. Οικονόμου: Τα νέα μέτρα δεν περιλαμβάνουν καθολικούς περιορισμούς και lockdown
Επόμενο άρθροΤα νέα μέτρων για την πανδημία – Θ. Πλεύρης : Υποχρεωτική η διπλή μάσκα ή η ενισχυμένη στα σουπερμάρκετ και στα μμμ – Ακυρώνονται οι εκδηλώσεις σε ανοιχτούς χώρους