Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Τα παιδιά είναι η «κιβωτός»!!!

 

Τα παιδιά, αυτοί οι θησαυροί, αυτά τα θύματα. Τα παιδιά να έχουμε το νου μας. Για τα παιδιά υπάρχει η Κιβωτός και οι άλλες οργανώσεις που ήρθαν και, χρόνια τώρα, συμπληρώνουν κενά που άφησε η πολιτεία

Η υπόθεση με τις καταγγελίες κατά του Παπά-Αντώνη της Κιβωτού έχουν κάνει πολλούς γνωστούς μου να αναρωτιούνται αν κρύβεται κάτι άλλο πίσω από αυτή την καταιγίδα που μας έριξε όλους καταγής από το ωραίο συννεφάκι που είχαμε σκαρφαλώσει.

Οι ως τώρα καταγγελίες κατά του ίδιου του ιδρυτή αλλά και των στελεχών του είναι συγκλονιστικές και φυσικά χρειάζεται να διερευνηθούν μέχρι εκεί που δεν παίρνει.

Εκείνο όμως που προέχει με την ίδια επείγουσα δράση είναι η στήριξη των παιδιών που χάρη στις δομές της Κιβωτού ζουν μια – ως τώρα ξέραμε – αξιοπρεπή ζωή μέσα στις αντιξοότητες που τα έριξαν εκεί.

Μη γελιόμαστε: κάθε ίδρυμα πίσω από τους περίκλειστους περιβόλους κρύβει μυστικά. Τα παιδιά που ζουν σε ιδρύματα, όσο κι αν αυτά είναι καλά, δεν παύουν να ζουν έναν περιορισμό που εγγράφεται στην συναισθηματική τους ανάπτυξη. Τα παιδιά δεν γεννήθηκαν για να ζουν ούτε στο καλύτερο ίδρυμα. Τα παιδιά θέλουν αγάπη, κατανόηση, φροντίδα, αγάπη, τρυφερότητα, χάδια, όρια, συμπαράσταση.

Δεν ξέρω αν ο πατέρας Αντώνιος θα αποδειχθεί ένοχος ή θα αθωωθεί για τις σοβαρές και τρομακτικές καταγγελίες των παιδιών που μιλάνε. Ένα ξέρω: τα παιδιά της Κιβωτού, όπως και κάθε δομής που φροντίζει παιδιά σε ανάγκη χρειάζονται ακόμη μεγαλύτερη στήριξη από όλους μας.

Ο καθένας μας έδινε ή δίνει τον οβολό του όχι στον επικεφαλής αλλά στα παιδιά της κάθε δομής. Τις ανάγκες των παιδιών προσπαθούμε να καλύψουμε όσοι βοηθάμε οικονομικά ή με όποιον άλλον τρόπο κάθε ίδρυμα και δομή που προστατεύει παιδιά.

Οι καταγγελίες κατά των ηγετικών στελεχών της Κιβωτού και του ίδιου του ιδρυτή της, του πατέρα Αντώνιου δεν πρέπει να μας κάνουν να γυρίσουμε την πλάτη στα παιδιά που μας χρειάζονται.

Όσο η πολιτεία πρέπει να κάνει τη δουλειά της και να μην αφήνει κενά που θα τα γεμίζουν τα κάθε λογής ιδρύματα και οργανώσεις, άλλο τόσο κι εμείς θα πρέπει να συνεχίσουμε, όσοι το έκαναν κι ακόμη περισσότεροι, να στηρίζουμε τα παιδιά που βρίσκονται εκεί.

Είναι πολύ σημαντικό που ο ίδιος ο Πρωθυπουργός συγκάλεσε για το πρωί της Δευτέρας την έκτακτη σύσκεψη για το θέμα των κοινωνικών δομών. Αρκεί να μην μείνουν στα «επικοινωνιακά».
Η πρόνοια στην παρτίδα μας αφέθηκε εδώ και πολλά χρόνια σε ιδρύματα,φορείς και οργανισμούς που τελικά αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων που είχαν να αντιμετωπίσουν. Ήρθε η ώρα να πάρουν μέτρα, να κάνουν ελέγχους, και να δείξουν έμπρακτα ότι νοιάζονται για τα παιδιά ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκεύματος, εθνικότητας.
Τα παιδιά είναι το μέλλον και δεν χωράνε σε καμία «κιβωτό». Τα παιδιά είναι η κιβωτός που θα μας πάνε μπροστά ως κοινωνίες.
Το νου μας στα παιδιά!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών συνελήφθησαν 2 άτομα για διαρρήξεις οχημάτων σε Σέρρες και Καβάλα
Επόμενο άρθροΒέροια – Απόλλων Λάρισας 1-2. Τζάμπα ήττα… για τη «Βασίλισσα»