Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Ουστ ρε ψευτόμαγκες!

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Ουστ ρε ψευτόμαγκες!

Τον συνέλαβαν τον ψευτόμαγκα και μάλλον τώρα, τόσες ώρες μετά, ίσως αρχίσει να καταλαβαίνει ότι την έβαψε. Φοβάμαι όμως ότι θα βρει χίλιες δυο δικαιολογίες για την αλητεία που έκανε και θα ρίξει το φταίξιμο στην «κακούργα την κενωνία» που δεν κατάλαβε και τον έριξε στα τάρταρα.

Ο τυπάκος λοιπόν κάλεσε τις γατούλες να τις ταΐσει και όταν η πρώτη τον πλησίασε και πήρε τον ψαρομεζέ που την κέρασε την έσυρε/κλώτσησε και την έριξε στη θάλασσα. Βλέπεις είχε πρώτο τραπέζι στο ταβερνάκι και το μπλουμ της γατούλας ήταν βέβαιο.

Κι η παρέα τον σιγοντάρισε με τα γέλια της! Βλέπεις είναι πολύ σπουδαίο να ξεγελάσεις ένα αδέσποτο ζωάκι που πεινάει και να το σουτάρεις στη θάλασσα. Τόσο σπουδαίο που αξίζει να καταγραφεί σε βίντεο, να γίνει στόρι και να πάρει «καρδούλες».

Και όταν έγινε ντόρος ο τυπάκος μας βγήκε και είπε μια συγγνώμη, που μόνο συγγνώμη δεν ήταν. Ουστ ρε ψευτόμαγκα, εσύ κι οι ομοιοί σου!
Και μετά ήρθε η παρέμβαση του κυρίου Θεοδωρικάκου, και μετά η σύλληψη. Ελπίζουμε στη συνέχεια να έρθει η αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος και το χρηματικό πρόστιμο να τον τσούξει.

Όμως αν δεις στο προφίλ του, και τον δικό του σκύλο, που ήταν και ράτσας τον είχε βάψει πράσινο στην πλάτη και είχε γράψει με σπρέι τον αριθμό 13. Δηλαδή το τυπάκι αυτό ό,τι αδύναμο έβρισκε με κάποιον τρόπο του έκανε κάτι για να το ανεβάσει στο ίνσταγκραμ.

Αυτοί οι ψευτόμαγκες είναι που σκορπάνε γύρω τους το δηλητήριο του άδειου τους κεφαλιού και με τους ομοίους τους χαζογελάνε και κάνουν στόρι!
Το πρόβλημα είναι πως είναι πολλοί  και όλοι οι υπόλοιποι που διαμαρτυρόμαστε κινδυνεύουμε να ακουστούμε γραφικοί όταν επισημαίνουμε το πόσο επικίνδυνοι είναι τύποι σαν τον ψευτόμαγκα της συγκεκριμένης ιστορίας για το κοινωνικό σύνολο!

Είναι τύποι που κάνουν test drive της κακοποιητικής νοοτροπίας τους στα ζώα πριν περάσουν στον συνάνθρωπό τους. Είτε πρόκειται για κάποιον αδύναμο άγνωστο (όπως ήταν ο συχωρεμένος ο Βαγγέλης Γιακουμάκης), είτε πρόκειται για πολύ γνωστό (όπως η Καρολάιν και τα τόσα άλλα θύματα).

Μακάρι ο νόμος να όριζε να πληρώσουν την πράξη του ψευτόμαγκα και όσοι χαζογελούσαν με την αθλιότητά του. Πάντως είναι θετικό ότι πλέον υπάρχει ένας νόμος που προβλέπει τη σύλληψη και τιμωρία όποιου κακοποιεί  ζώα! Μακάρι να εφαρμόζεται πάντα!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΚατεπείγουσα απογείωση καταδιωκτικών της Γερμανίας εξαιτίας του εντοπισμού αεροσκάφους συλλογής πληροφοριών της Ρωσίας στη Βαλτική
Επόμενο άρθροΞεκινούν σήμερα οι ενδιάμεσες εκπτώσεις