Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Οπλισμένοι κι επικίνδυνοι

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Οπλισμένοι κι επικίνδυνοι

Οι τρεις ειδήσεις που θα σας περιγράψω παρακάτω έχουν μερικά κοινά: νεκρό, όπλα και επικίνδυνους χρήστες.

Δυστυχώς η περίπτωση των αστυνομικών που αποφάσισαν ότι 35 σφαίρες ήταν αρκετές για να σκοτώσουν έναν 20χρονο που καταδίωκαν είναι πρώτη στη σειρά. Και είναι η πρώτη γιατί οι αστυνομικοί υποτίθεται ότι είναι για να επιβάλλουν τον νόμο. Όχι για να απονέμουν δικαιοσύνη. Επίσης η θανατική ποινή έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια.

Ναι, οκ, υπάρχει η δικαιοσύνη να αποφανθεί για το πώς και γιατί και να επιβάλλει την ποινή που προβλέπεται εφόσον οι αστυνομικοί παρανόμησαν.
Υπάρχει όμως ένας νεκρός. Δέχομαι ότι υπάρχει και η άποψη ότι καλά του έκαναν. Με βρίσκει αντίθετο, αν και νομίζω ότι μάλλον ανήκω στη μειοψηφία που διαφωνεί.

Η δεύτερη περίπτωση έχει έναν νεκρό και έναν τραυματία από τον τύπο που ντυμένος σαμουράι έβλεπε εχθρούς και δεν ξέρω τι άλλο μέσα στο μυαλό του και είχε ένα όπλο που το χρησιμοποίησε.

Και η τρίτη περίπτωση αφορά έναν σταρ του χόλιγουντ, τον αγαπημένο μου Άλεκ Μπόλντγουιν που έγινε δολοφόνος γιατί το όπλο της ταινίας που έπρεπε να έχει άσφαιρα, τελικά είχε θανατηφόρες σφαίρες.

Έχουμε λοιπόν πολίτες, ένστολους και μη, που είναι οπλισμένοι και επικίνδυνοι. Έχουμε νεκρούς από σφαίρες, έχουμε γεμίσει όπλα και κάποιοι  «ηγρόν ηγόραζαν και ζεύγη βοών πέντε»!

Πρέπει να μπει ένα φρένο κι ένας έλεγχος στα θέματα οπλοχρησίας και οπλοφορίας.

Πρέπει οι αστυνομικοί να ελέγχονται και αξιολογούνται συνεχώς γιατί τα όπλα που φέρουν μπορεί και να σκοτώσουν, να τους κάνουν δικαστές μιας ποινής που δεν υπάρχει πια.

Θέλει προσοχή.
Χρειάζεται εκπαίδευση.
Ένα κλεφτρόνι μπορεί να συμμορφωθεί – αν δεν καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών πριν καν δικαστεί. Ένας ψυχικά διαταραγμένος άνθρωπος θέλει φροντίδα αλλά και έλεγχο για το τι οπλισμό έχει στην κατοχή του.
Η ακούσια δολοφονία στον λαμπερό κόσμο  του χόλιγουντ είναι μια απτή απόδειξη ότι τα όπλα σκοτώνουν και θέλουν προσοχή!

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Διήμερη επίσκεψη του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη
Επόμενο άρθροΤα μέτρα που ισχύουν από σήμερα για τον περιορισμό της πανδημίας