Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Μεταλλαγμένοι

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Μεταλλαγμένοι

Ο ιός μεταλλάσσεται και μας απειλεί.

Οι μεταλλάξεις όμως μας απειλούν χρόνια τώρα. Μεταλλάξεις που έχουν να κάνουν με ανθρώπους, καταστάσεις, πολιτικές, την ίδια την κοινωνία, τον μικρόκοσμο του καθενός μας!

Αλλάζουν όλα γύρω μας, μεταλλάσσονται και δεν το παίρνουμε χαμπάρι.

Η εποχή της οικονομικής κρίσης ήταν η καμπή και όλες οι μεταλλάξεις που μας έκαναν πιο ευάλωτους  άρχισαν να συντελούνται με ραγδαίους ρυθμούς.

Σοκαρισμένοι από την οικονομική σφαλιάρα που έκανε τις ζωές μας μαντάρα, δεν πήραμε χαμπάρι εγκαίρως τις αλλαγές, τις μεταλλάξεις.

Τώρα με τον κόβιντ και τις δικές του μεταλλάξεις με τα ολέθρια αποτελέσματα, είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις μεταλλάξεις που συνέβησαν τριγύρω μας και να αντισταθούμε.

Οι μεταλλαγμένοι φασίστες, οι μεταλλαγμένοι γυναικοκτόνοι, οι μεταλλαγμένοι νταήδες που απειλούν γυναίκες και παιδιά, αυτούς που θεωρούν αδύναμους εν γένει, είναι δίπλα μας και οφείλουμε να υψώνουμε καθημερινά τείχη σε τέτοιου είδους κουμάσια.

Αν μεταλλάσσονται αυτοί για να επιβιώνουν δημιουργώντας προβλήματα στους άλλους, να κάνουμε κι εμείς το ίδιο εναντίον τους. Να μεταλλασσόμαστε προς το καλύτερο! Να βρούμε όλοι την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Η αδιαφορία απέναντι τους είναι σαν τροφοδοτικό που τους δίνει δύναμη.
Να είμαστε ενεργοί, να είμαστε δίπλα σε θύματα, αλληλέγγυοι σε όποιον μας χρειάζεται. Να μην περιμένουμε να δούμε στην τηλεόραση τι γίνεται στο διπλανό διαμέρισμα που ακούμε φωνές κλάματα, να μην περιμένουμε να δούμε στις ειδήσεις αυτό που μπορούμε να προλάβουμε.

Είναι νομίζω ένας καλός στόχος για να τιμήσουμε την ανθρωπιά μας και το «πνεύμα των Χριστουγέννων» .

Καλή χριστουγεννιάτικη εβδομάδα!

 

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΒατικανό: Η ενδοοικογενειακή βία είναι μια πράξη «σχεδόν σατανική», σύμφωνα με τον πάπα
Επόμενο άρθροΕΕ – Κ.Σκρέκας: Ανάγκη δημιουργίας ευρωπαϊκού μηχανισμού για στήριξη ευάλωτων νοικοκυριών και ΜμΕ, απέναντι στην ενεργειακή κρίση