Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Με δόσεις ή «τη δόση μου»

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει!)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

 Με δόσεις ή «τη δόση μου»

Στη δεκαετία του 90, με τις παχιές, μοσχοτροφαντές αγελάδες οι «δόσεις» σχεδόν αγιοποιήθηκαν. Δεν ήσουν πετυχημένος αν δεν αγόραζες κάτι με δόσεις.

(Την ίδια ώρα τα πρεζόνια του κέντρου, ούτε θυμάμαι πού ήταν η πιάτσα τους τότε – σήμερα είναι στα πέριξ της Πειραιώς στο Μεταξουργείο  – ζητιάνευαν και ζητιανεύουν για μια δόση που θεωρούν ότι θα τους φέρει για λίγη ώρα στον παράδεισο. )

Σήμερα πάντως η «δόση», εχει γίνει ό,τι πιο τρέντι κυκλοφορεί και όλοι μας – τουλάχιστον στον δικό μου κύκλο γνωστών και φίλων – περιμένουμε τη δόση που θα μας φέρει λίγο πιο κοντά σε μια σιγουριά.

Φυσικά μιλάω για τη δόση του εμβολίου που έλαχε ή διάλεξε ο καθένας να κάνει . Προσωπικά έκανα τη δεύτερη μου δόση το απόγευμα της Τετάρτης, 2 Ιουνίου, και όλο το προηγούμενο διάστημα μέτραγα τις μέρες μέχρι να πάω και να τύχω της εξαιρετικής μεταχείρησης που έζησε κάθε πολίτης που μπήκε σε ένα εμβολιαστικό κέντρο.

Έτσι μετά τις μάσκες που τις είχαμε συνδυάσει με τους κακοποιούς, τώρα η δόση μας έκανε τζάνκια της σιγουριάς που δίνει ο εμβολιασμός. Και πολύ καλά έκανε!

Από το άγχος μιας πιθανής διασωλήνωσης με ό,τι σημαίνει αυτό, καλύτερα εμβολιασμένος.

Σας διαβεβαιώνω ότι  καμία αλλαγή στις ταχύτητες του ίντερνετ του σπιτιού μου δεν έγινε μετά τον εμβολιασμό μου. Τι σημαίνει αυτό; Ή δεν δουλεύει καλά το τσιπάκι που μου έβαλαν ή βλακεία που κυκλοφορεί και δυστυχώς επηρεάζει κόσμο και κοσμάκη είναι αήττητη.

Οι μόνες δόσεις που κάνουν καλό είναι αυτές του εμβολίου. Γιατί τις άλλες με τους δοσάδες τις ζήσαμε και κάψανε γούνες και γούνες.

Η πανδημία έκανε μέινστριμ, δηλαδή κοινώς αποδεκτή επιτυχία, ό,τι φοβόταν κανείς: τις μάσκες και τις δόσεις!

Δεν πειράζει.

Μας έμαθε επίσης ότι πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας – ας μείνουμε στην χαρούμενη νότα αυτού του κειμένου.

Να θέλετε τη δόση σας! Δεν είναι πανάκεια, όπως έχουμε ξαναπεί, αλλά είναι ένα βήμα για να γυρίσουμε πίσω στις ζωές μας. Ακόμη κι αν αρρωστήσουμε, ακόμη κι αν ο ιός μας επισκεφτεί δεν θα είναι αρμένικη η βίζιτα και δεν θα έχει σοβαρές επιπτώσεις!

Εσείς, πήρατε τη …δόση σας;

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: Διευρύνεται το χρονικό διάστημα ανανέωσης των δελτίων ανεργίας
Επόμενο άρθροΌλη η λίστα με τις νέες ανατιμήσεις στα τρόφιμα – Γράφει ο Δημήτρης Χριστούλιας