Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Η μάνα και όχλος

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Η μάνα και όχλος

Ειλικρινά δεν θέλω το νου μου να χωρέσει αυτό το φριχτό έγκλημα και την πιθανή δράστρια.

Μια μάνα κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και συνελήφθη γι’ αυτό.

Η υπόθεση του θανάτου των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας μέσα σε λίγα χρόνια είναι από αυτές που σου σφίγγουν το στομάχι, σου γυρίζουν τ’ άντερα.
Από τότε που η υπόθεση τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας και της ασφάλειας οι δύο γονείς μπήκαν στο στόχαστρο.
Ακούστηκαν πολλά, υπονοήθηκαν ακόμη περισσότερα μέχρι που το απόγευμα της Τετάρτης 30 Μαρτίου η Μητέρα συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου παιδιού της οικογένειας.
Δεν θα σου πω λεπτομέρειες που σίγουρα έχεις διαβάσει ή μπορείς πολύ εύκολα να βρεις.
Εκείνο που θέλω να μοιραστώ είναι η σκέψη που μου γεννήθηκε λίγη ώρα μετά την είδηση όταν έβλεπα το υλικό που συγκέντρωνε ο ανταποκριτής του Open, Νίκος Γιαπρακάς, που βρέθηκε έξω από το σπίτι της οικογένειας.

Έβλεπα λοιπόν τον όχλο να μαζεύεται και να ωρύεται έξω από το σπίτι από το οποίο λίγα λεπτά νωρίτερα οι αστυνομικοί είχαν πάρει την μητέρα για να την οδηγήσουν στην Αθήνα – ασφάλεια και μετά Δικαστήρια.

Δεν ντρέπομαι καθόλου να πω ότι όσο αποκρουστική είναι μια μάνα που δολοφονεί το παιδί της, άλλο τόσο αποκρουστικό είναι ο όχλος που είναι έτοιμος για όλα.
Με τρομάζει περισσότερο ένας όχλος που με «δίκαιους» ή άδικους λόγους μπορεί να βρει κάποιον στο διάβα του και να τον τιμωρήσει όπως πιστεύει ότι του αξίζει. Λέω περισσότερο αν το βάλεις δίπλα στην πράξη της δολοφονίας ενός παιδιού από τη μητέρα του.
Η κοινωνία που παίρνει το νόμο στα χέρια της είναι μια άρρωστη κοινωνία.
Όλοι αυτοί οι τύποι και οι τύπισσες που μαζεύτηκαν έξω από σπίτι της οικογένειας τι θα έκαναν αν έβλεπαν τη μάνα της Τζωρτζίνας; Για σκέψου; Θα τη λίντσαραν; Θα την λιθοβολούσαν, θα την σκότωναν στο ξύλο;
Θα έκαναν κάτι για το οποίο κανείς δεν θα έπαιρνε την ευθύνη. Θα κρυβόντουσαν ο ένας πίσω από τις κραυγές και τις πράξεις του άλλου και θα έβρισκαν δικαιολογία πίσω από μια στρεβλή συλλογικότητα.

Ο όχλος, ο έτοιμος για όλα είναι επικίνδυνος για κάθε κοινωνία. Κι αυτόν τον όχλο τον φοβάμαι περισσότερο από μια φόνισσα.

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΥγεία: Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πια διαγνώσεις των καταγμάτων το ίδιο καλά με τους ορθοπεδικούς
Επόμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Αδικήματα και συμβάντα τελευταίου 24ωρου