Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Γυναικοκτονιών συνέχεια

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Γυναικοκτονιών συνέχεια

Αντράκια σε παραλήρημα. Τουλάχιστον (τόσο άθλια ακούγεται αυτή η λέξη και φράση που ακολουθεί) αυτός αυτοκτόνησε.

Ο 40χρονος αυτοκτόνησε με ένα σημείωμα «χωρίς την καλή μου δεν έχει νόημα να ζω».
Αν το έβλεπες έτσι μόνο του θα μπορούσες ίσως και να τον λυπηθείς. Όμως ο τύπος αυτοκτόνησε επειδή προηγουμένως η «καλή» του τον είχε χωρίσει και αυτός την δολοφόνησε στη μέση του δρόμου με δύο σφαίρες από κυνηγετικό όπλο.

Αντράκια σε παραλήρημα που νομίζουν ότι οι γυναίκες τους ανήκουν και όταν εκείνες δεν προσφέρονται ως αντικείμενα στην «λατρεία» τους μπορούν να τα καταστρέψουν.

Μια κοινωνία που αναπαράγει όλα τα στερεότυπα για την υποδεέστερη θέση της γυναίκας και τον πρωτεύοντα ρόλο του άντρακλα «πέφτει» από τα σύννεφα, αναρωτιέται και φρυάζει.
Κατόπιν όμως εορτής. Ή για να το πω καλύτερα: κατόπιν δολοφονίας!

Μανάδες και πατεράδες αναθρέφουν αγάδες που νομίζουν ότι επειδή έχουν κάτι που κρέμεται ανάμεσα στα πόδια τους έχουν προνόμια ζωής και θανάτου σε όποια αποφασίσει να ορθώσει το ανάστημά της, να προστατέψει τον εαυτό της, να αλλάξει γνώμη τελικά ρε αδερφέ!

Το δελτίο του Star μετέδωσε ότι η 32χρονη τηλεφώνησε λίγο πριν δολοφονηθεί, στη φίλη της και είπε: Γλίτωσα από αυτόν τον εφιάλτη που βίωνα. Γλίτωσα από ένα μαρτύριο. Ευτυχώς, χώρισα».

Κατάλαβες;

Δες και την άλλη είδηση από τον Βόλο: Άντρας έδειρε τη γυναίκα του επειδή βρήκε δουλειά. Αυτόν τον συνέλαβαν.

Αντράκια που είναι έτοιμα να σηκώσουν χέρι, να δολοφονήσουν την «καλή» τους, τη «δικιά» τους επειδή αυτή τελικά αποφάσισε να μην είναι ούτε καλή τους ούτε δικιά τους.

Κάθε γυναικοκτονία είναι ακόμη μια απόδειξη του πόσο πίσω είναι η κοινωνία μας. Και όσο νεώτεροι είναι οι δράστες τόσο πιο δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον.

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ – κορονοϊός: Ο διευθύνων σύμβουλος της Moderna διαβλέπει το τέλος της πανδημίας σε έναν χρόνο
Επόμενο άρθροΣύνοδος Πρυτάνεων: Επιστροφή στη διά ζώσης διδασκαλία μέσα στο πλαίσιο που θα ορίσει η πολιτεία