Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Σκέφτομαι ότι γνωρίζω ανθρώπους που προτιμούν να είναι σε με το ένα πόδι στην ανεργία, δηλαδή σε αναστολή, παρά να πάνε να εμβολιαστούν.

Κοιτάζω τα πιστοποιητικά εμβολιασμού της γυναίκας μου, το δικό μου και τα ραντεβού που έκλεισα για τα παιδιά μου.

Παρά τους καπνούς που πνίγουν την Αθήνα και πρωταγωνιστούν στην επικαιρότητα, ρίχνω κάθε μέρα τη ματιά μου στα κρούσματα και κυρίως στους διασωληνωμένους. Λυπάμαι για τους νεκρούς.

Από την άλλη σκέφτομαι ότι έχουμε περάσει τόσο άγριες μέρες με τις καραντίνες που άφησαν τις παρενέργειές τους στις ψυχές ημών των μεγαλύτερων αλλά κυρίως των νέων και δη των μαθητών.

Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Δεν με νοιάζει αν οι αντιεμβολιαστές ή οι διστακτικοί τύπου Τσιτσιπά δεν θέλουν να προφυλάξουν τον εαυτό τους.

Το μόνο που με νοιάζει είναι να ανοίξουν τα σχολεία και να μην ξανακλείσουν.

Οι μαθητές, σε όλες τις βαθμίδες, όχι μόνο δεν έμαθαν γράμματα δύο χρονιές με τα κλειστά σχολεία αλλά έχασαν τον εαυτό τους.

Τα παιδιά μας χτύπησαν κόκκινο.

Δεν πρέπει επουδενί να ξανακλείσουν τα σχολεία επειδή κάποιοι αρνούνται να εμβολιαστούν.

Ναι, δεν είναι καλός ο διχασμός, δεν είναι καλό πράγμα να σε υποχρεώνουν να κάνεις κάτι που δε θες αλλά δεν πρέπει να κλείσουν τα σχολεία.
Τα παιδιά έχουν υποστεί τεράστιο ψυχολογικό βάρος, δυσανάλογο με την φυσική και αισθηματική τους ηλικία.
Δεν υποτιμώ τις οικονομικές παρενέργειες της καραντίνας ούτε κατά διάνοια και υποκλίνομαι σε όσους προσπάθησαν να σώσουν τις επιχειρήσεις τους και όσους δεν τα κατάφεραν. Λυπάμαι για τους νέο-άνεργους λόγω πανδημίας και φτύνω τους επιχειρηματίες που χρησιμοποίησαν την πανδημία για να κόψουν θέσεις και μισθούς.

Όμως τα παιδιά, τα παιδιά μου, τα παιδιά μας είναι τα μεγάλα θύματα. Ο ψυχισμός τους έχει χτυπηθεί βάναυσα με τον εγκλεισμό, τον αποκλεισμό από το σχολείο, την επαφή με τους συμμαθητές και τους διδάσκοντες.

Αυτά τρέμω τι θα γίνουν έτσι λόγω μη εμβολιασμένων δεν ανοίξουν ή κλείσουν αφού ανοίξουν, για λίγο, τα σχολεία.

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροEE: Ζ.Μπορέλ: Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα έχουν ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια
Επόμενο άρθροΣεισμός στην Αϊτή: Ισχυρός μετασεισμός ταρακουνάει κτίρια στη Λε Καγιέ – 2.200 οι νεκροί