Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Έχουμε πόλεμο και η Μαρίνα είναι ένα από τα πρόσωπά του

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι αι την κάνει)

Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Έχουμε πόλεμο και η Μαρίνα είναι ένα από τα πρόσωπά του

Η Μαρίνα Οβσιανίκοβα είναι πλέον ένα από τα πρόσωπα του πολέμου. Οι Ρώσοι τον λένε “ειδική επιχείρηση”. Είναι όμως ένας πόλεμος, μια εισβολή.

Η Μαρίνα λοιπόν βγήκε με ένα αντιπολεμικό πλακάτ πίσω απο την παρουσιάστρια του δελτίου στο ιδιωτικό, φιλοκυβερνητικό κανάλι και διαδήλωσε κατά του πολέμου.

Αυτομάτως μπήκε στο στόχαστρο.

Στη Ρωσία, για την ώρα έφαγε ένα πρόστιμο 250 ευρώ και αντιμετωπίζει μια ποινή 15 ημέρων. Όμως η αλήθεια είναι ότι μπορεί να βρεθεί στη φυλακή για 15 χρόνια αν παραπεμφθεί με τον ειδικό νόμο για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων.

Έχει έναν γιο και μια κόρη. Και αυτών των παιδιών η ζωή άλλαξε.

Ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, της πρότεινε να την φιλοξενήσει το γαλλικό πρόεξενειο ή ακόμη και να την φυγαδεύσουν στην Γαλλία για να έχει προστασία όμως η ίδια αρνήθηκε επικαλούμενη τον πατριωτισμό της.

Η Μαρίνα, όπως και χιλιάδες άλλες “μάρίνες” της Ρωσίας πιστεύουν ότι η χώρα τους κάνει έναν άδικο πόλεμο και διώκεται για την άποψή της. Οι διώξεις και οι συλλήψεις όσων αντιδρούν στην εισβολή Πούτιν στην Ουκρανία δίνουν και παίρνουν, όπως μεταδίδουν κάποια δυτικά μέσα που παραμένουν στην Μόσχα.

Οι διαφωνούντες πάντα είναι έρμαια κάθε δυνατού και στην προκειμένη περίπτωση ο Πούτιν και το καθεστώς τους δεν αντέχουν μια εσωτερική κλιμακούμενη αντίδραση.

Αν πιστέψουμε  τα δυτικά μέσα, ο Πούτιν έχει στριμωχτεί στρατιωτικά, και η επιχείρηση που θεωρείτο “περίπτατος” έχει γίνει μια δύσκολη υπόθεση λόγω της αντίστασης των Ουκρανών. Τα δυτικά όπλα που φτάνουν στο Ουκρανικό έδαφος αυξάνονται και φυσικά παίζουν ρόλο στο κουρέλιασμα των ρωσικών προθέσεων για μια επέλαση ταχείας δράσης.

Η Μαρίνα λοιπόν παραμένει κάπου στη Μόσχα. Τα διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι κρύβεται σε σπίτια φίλων της.

Μέχρι πότε όμως οι Μαρίνες αυτού του κόσμου, που έχουν άλλη από την κρατούσα άποψη, θα αντέχουν να κρύβονται;

Έχουμε πόλεμο και πρέπει να βλέπουμε τις Μαρίνες και όλα τα πρόσωπα που υπάρχουν πίσω από τα πλάνα του πεδίου και τις δηλώσεις των ηγετών. Να τα βλέπουμε αυτά τα άλλα πρόσωπα, τους δεύτερους ρόλους. Όλες οι Μαρίνες θα πρέπει να ζήσουν και να μπορούν ελεύθερα να διατυπώνουν τις απόψεις τους. Δεν είναι σίγουρο όμως ότι θα τα καταφέρουν, καθώς …έχουμε πόλεμο και ποτέ δεν ξέρεις ποιο θα είναι το επόμενο θύμα.

(φωτο της Μαρίνας απο το προφίλ της στο Twitter)

   Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροΟ τρικομματισμός κι η αθρόα «βοήθεια» Τσίπρα σε Μητσοτάκη – Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος
Επόμενο άρθροΞεκίνησε με δήλωση αποχής της εισαγγελέως έδρας η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη – Απών ο ηθοποιός