Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Δεν πάω καλά – ειδικά όταν βλέπω φωτάκια ανοιχτά!

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει).

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Δεν πάω καλά – ειδικά όταν βλέπω φωτάκια ανοιχτά!

Θέλω πολύ καιρό να σου πω την αμαρτία μου.
Κι αφού θα την εξομολογηθώ, δε θα είναι αμαρτία πια. Έτσι δε λένε;
Βασικά δεν είναι αμαρτία αλλά είναι μια εσωτερική συμπεριφορά, ευτυχώς ακόμη δεν το έχω βγάλει προς τα έξω, γιατί όπως θα δεις, όταν ολοκληρωθεί η εξομολόγησή μου, αν το κάνω θα με πάρουν με τις πέτρες ή στην καλύτερη θα γελάνε και θα με κοροϊδεύουν πίσω από την πλάτη μου.

Περπατώ εις …τους δρόμους, κυρίως της γειτονιάς μου τα βράδια με τον σκυλάκο μου, την κυρία Ήρα, και παρατηρώ τα μαγαζιά, αλλά και τα σπίτια στους χαμηλούς τουλάχιστον ορόφους.

Τι βλέπω και ποια είναι η αμαρτία μου;

Για να μην στα πολυλογώ η αμαρτία μου, έχει φυσικά να κάνει με αυτά που βλέπω και παρατηρώ που δεν είναι άλλα από τα φώτα που επιλέγουν να έχουν ανοιχτά τα καταστήματα για να φαίνονται το βράδυ. Και το χειρότερο δεν είναι  ότι τα παρατηρώ. Το χειρότερο  – να ακριβώς η αμαρτία μου – είναι ότι κοντοστέκομαι πολλές φορές έξω από κάποιο μαγαζί και προσπαθώ να σκεφτώ πώς θα μπορούσε να κάνει οικονομία στο ηλεκτρικό αλλά και να μην εξαφανιστεί από το οπτικό πεδίο των περαστικών διαβατών, σαν  και την αφεντιά μου.
Βλέπω στο φαρμακείο ας πούμε ότι με τα μισά φώτα θα ήταν μια χαρά. Τι νόημα έχει να φωτίζει τα ράφια με τα φάρμακα; Ασε τα φώτα στη βιτρίνα και τέλος. Το άλλο με τα ρούχα: τι ανάγκη έχει να φωτίζει το τραπεζάκι που λειτουργεί σαν πάγκος και ταμείο συγρχόνως; Ρϊξε δυο λεντάκια προβολάκια σε ένα δυο κούκλες με τα ρούχα που θες να σπρώξεις και άστα να φεγγίζουν, όσο φεγγίζουν, στο υπόλοιπο μαγαζί.
Μ’ αλλά λόγια σκέφτομαι πώς να κάνουν οικονομία οι γείτονες, καταστηματάρχες.
Καταλαβαίνεις ότι με τέτοιες σκέψεις σε κάθε βόλτα κάτι δεν πάει καλά! Έγινα ξαφνικά «φωτιστής» ή καλύτερα «σβήστης φωτιστικών» σε ένα ιδεατό περιβάλλον .
Δεν είμαι καλά γιατρέ μου και φοβάμαι μη χειροτερέψω.
(Για πρώτη φορά, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, σκέφτομαι πώς θα κάνω οικονομία στο ρεύμα και χθες δήλωσα στη γυναίκα μου: Τα φωτάκια στο μπαλκόνι τέλος φέτος, συμφωνείς; Και συμφώνησε! )

Γιάννης Καφάτος
Προηγούμενο άρθροCOP27: Ο Μακρόν ζητεί “απαγόρευση” της εκμετάλλευσης του βυθού των ωκεανών
Επόμενο άρθροΚάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο οι τιμές καταναλωτή για ρεύμα – φυσικό αέριο