Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα: Αναστήσαμε, ξεπορτίσαμε, σχεδόν κανονικά!

Ο Γιάννης Καφάτος σχολιάζει την επικαιρότητα που μερικές φορές είναι από μόνη της επιθεωρησιακό νούμερο. (και όταν δεν είναι την κάνει)

Γιάννης Καφάτος
Γράφει ο συνεργάτης του Έμβολος δημοσιογράφος Γιάννης Καφάτος

Αναστήσαμε, ξεπορτίσαμε, σχεδόν κανονικά!

Λοιπόν είχε πλάκα αυτό το Πάσχα που αμοληθήκαμε μετά από τα προηγούμενα δύο Πάσχα μας!

Ένα φευγιό άνευ προηγουμένου.
Ξεχάσαμε πολέμους και λογαριασμούς ΔΕΗ – αυτοί οι τελευταίοι θα ‘ναι πάντα το τραπέζι ή στον πάγκο της κουζίνας να μας περιμένουν – ξεχάσαμε ό,τι μας σκότιζε και οι περισσότεροι πήραν τα νησιά, τα χωριά, τα βουνά και τα λαγκάδια. Α, και τα εξωτερικά είχαν την τιμητική τους από πολλούς από εμάς.

Προσωπικά δεν έφυγα, αλλά δεν «χαλάω την παρέα». «Φύγαμε» θα λέω αφού όπου κυκλοφόρησα στην Αθήνα ήταν πιο άδεια από 15αυγουστο.

Είχε πλάκα να περπατάς σε μια έρημη παραλιακή, μια έρημη Αθήνα, σε έρημα προάστια και να ξέρεις ότι δεν είναι έρημα λόγω μέτρων!

Μια φίλη μου περιέγραφε ότι ξεπόρτισαν ακόμη και μαγαζάτορες που έκλεισαν τα μαγαζιά, την ώρα που περίμεναν να ανοίξουν χωρίς πολλούς περιορισμούς, κι έψαχνε η δόλια να πάει κάπου να φάει Μεγαλοσαββατόβραδο και δεν έβρισκε.

Το έθιμο με τις μολότοφ στον Νέο Κόσμο ομολογώ ότι φέτος το έμαθα, αλλά είμαι βέβαιος ότι σε μερικά χρόνια θα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της νέας κουλτούρας της αναστάσιμης νύχτας. Πετάνε μολότοφ όχι εναντίον κάποιου, μην πάει ο νους σου στο κακό, έτσι για το καλό. Πώς ρίχνουν ρουκέτες οι Χιώτες, που λέγαμε τις προάλλες; Ε, οι Νεοκοσμίτες ρίχουν μολότοφ. Ό,τι έχει ο καθείς το ρίχνει για να έρθει στο τσακίρ κέφι.
Προσωπικά, ακλουθώντας την καραντινική περίοδο, έφαγα τρία πιάτα μαγειρίτσα στις 9μιση και ως φυσικό επακόλουθο κοιμήθηκα σαν ναρκωμένος βόας στον καναπέ μαζί με τον σκύλο. Ξύπνησα με τα βεγγαλικά που τρόμαξαν τον σκύλο, φιληθήκαμε οικογενειακώς και συνέχισα, αφού προσπάθησα να ηρεμήσω τον σκύλο.

Αναστήσαμε όμως  και μακάρι το ξεπόρτισμα να είναι μόνιμο και να μην διακοπεί από καμιά επερχόμενη έξαρση. Μακάρι!

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα, με τους χιλιάδες Γιώργηδες και τις Γεωργίες να γιορτάζουν , θα έχουμε τη μεγαλύτερη επιστροφή  που είναι συνακόλουθο της μεγαλύτερης εξόδου.
Καλά να είμαστε να ξεπορτίζουμε, να επιστρέφουμε και να σχεδιάζουμε με ανεμελιά τις επόμενες αποδράσεις.
(Ρεύμα, λογαριασμοί, υποχρεώσεις θα είναι πάντα εκεί, αυτά είναι μέρος της κανονικότητάς μας με ή άνευ καραντίνας)

Γιάννης Καφάτος

Προηγούμενο άρθροKέικ Ανδριώτικο – Αρωματικό και νόστιμο
Επόμενο άρθροΕλληνική κτηματαγορά: Οι νέες προκλήσεις – Τι θα επηρεάσει την αγορά ακινήτων