Ο Έρασμος στο Πλατύ-Διαδραστικό 3ης Ηλικίας

Στο Πλατύ το «Διαδραστικό Εργαστήρι Διαχείρισης Συναισθημάτων με την Τρίτη Ηλικία» του «ΕΡΑΣΜΟΥ»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης «ΕΡΑΣΜΟΣ», το απόγευμα της Παρασκευής 15 Οκτωβρίου, με ηλικιωμένους συμπολίτες μας στο Πλατύ Ημαθίας, στο πλαίσιο του Βιωματικού Σεμιναρίου, με τίτλο: «Διαδραστικό Εργαστήρι Διαχείρισης Συναισθημάτων με την Τρίτη Ηλικία».

Η συνάντηση φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καππαδοκών Πλατέος “Ο Βαρασός”, με την υποστήριξη του Προέδρου κ. Χρήστου Γεωργιάδη και «αγκαλιάστηκε» θερμά από το κοινό των συμμετεχόντων, σε μια ιδιαιτέρως ενθουσιώδη ατμόσφαιρα.

Με την επιμέλεια και καθοδήγηση της  Ομάδας Συντονισμού της δράσης και ειδικότερα των: Ευμορφίας Μήτσιου – Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας, Ολυμπίας Λαζαρίδου – Κοινωνικής Λειτουργού και Κατερίνας Σωτηρίου – Μουσικού,  η θεματική της συνάντησης εστίασε στα «Προχωρημένα χρόνια και τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας» με στόχο την κατανόηση και τη διαχείριση συναισθημάτων, μέσω της μουσικο-ψυχοθεραπευτικής μεθόδου, και  με εκφραστικά εργαλεία το ρυθμό, τη μελωδία, την κίνηση και τον αυτοσχεδιασμό.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις στον ίδιο χώρο με ανάλογα θέματα.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020).
Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

Προηγούμενο άρθροΝέα συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Περιφέρεια La Libertad του Περού για την καινοτομία
Επόμενο άρθροΠανηγυρική Συνεδρία για τον Εορτασμό της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940