Ο Έμβολος δεν διαψεύδεται από το κάθε ότι να΄ναι και το όποτε να΄ναι – Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Ένα δημοσίευμα του emvolos.gr για την μάστιγα του κορονοϊού σχετικό με την πόλη της Αλεξάνδρειας έφερε αναστάτωση, όχι αυτή που οφειλόταν για την προστασία των πολιτών, αλλά για να διαψευσθεί το δημοσίευμα για άγνωστους λόγους μέχρι στιγμής. Μάλιστα αναφερθήκαμε σε ένα γεγονός που διαπιστώσαμε πως όλοι το γνώριζαν.

Γράφει ο Πέτρος Κεφαλάς

Από την άλλη πλευρά οι ιθύνοντες της παραπληροφόρησης αν και γνωρίζουν την αλήθεια, επιδόθηκαν εργολαβικά να διαψεύσουν σε μια δήθεν τυχαία συνάντηση – (ατόπημα που έχει επαναληφθεί πολλάκις στο παρελθόν) – ένα από τα πιο έγκυρα ειδησεογραφικά site της χώρας, συνεπικουρούμενοι από αυτούς που με την ψήφο της κοινωνίας τάχθηκαν να υπηρετούν τον πολίτη και το κοινό συμφέρον. Με τη επαίσχυντη αυτή πράξη τους ματαίως επιχείρησαν να παρουσιάσουν στο κοινωνικό σύνολο ως αναξιόπιστο το emvolos.gr.  Είναι γνωστή η συστράτευση των συστημικών μέσων εναντίον του emvolos.gr επειδή από ανοησία και άγνοια τον θεωρούν  κατά την πενιχρά σκέψη τους ανταγωνιστικό site με τα δικά τους. Ξέρετε τις παροιμίες: «Αν ήταν η ζήλια ψώρα, θα κόλλαγε όλη η χώρα» ή «Είδε ο βάτραχος που πετάλωναν το άλογο, σήκωσε κι αυτός το πόδι του»…

Το μεγαλύτερο όμως  πρόβλημα  γι΄ αυτούς, εκτός της ζηλοφθονίας,  είναι ότι το emvolos.gr δεν τα «αρπάζει» από κανένα, αλλά και ούτε μπορεί κάποιος να τον καταστήσει αργυρώνητο, έχοντας έτσι το δικαίωμα να δίνει εντολές δημοσιευμάτων κατά το δοκούν. Προκαλώ όλη την κοινωνία να βρεθεί έστω και ένας για να δηλώσει ότι ακούμπησε έστω και ένα ευρώ στον Έμβολο. Ουδείς πρόκειται να εμφανιστεί… Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι όταν λείπει η άνομη συναλλαγή χρηματική και μη, εκείνο που λέγεται και γράφεται είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο η ΑΛΗΘΕΙΑ επειδή απλά λείπει η κάθε μορφή ιδιοτέλειας.

Είναι λυπηρό βέβαια, διάφοροι άνθρωποι που έχουν τις τύχες των πολιτών στα χέρια τους, να καθίστανται ευεπίφοροι, υποχείριοι αγράμματων, κομπλεξικών, πνευματικών πενήτων και επαιτών του ενός ευρώ, να συνοδοιπορούν μαζί τους και εντέλει να καραγκιοζοποιούν την προσωπικότητά τους, ενώ παράλληλα το έχουν ρίξει ασυγκράτητα στην ευωχία δείχνοντας απύθμενη ασυνεσία για τα προβλήματα που βιώνει η κοινωνία. Κανείς δεν μπορεί να αποφανθεί εκ του ασφαλούς, για πιο λόγο όλοι αυτοί συντηρούν και κυριολεκτικά εκτρέφουν μια κατάσταση που προσβάλει βάναυσα και ασύστολα το πνευματικό επίπεδο της τοπικής κοινωνίας. Μήπως εντέλει τους βολεύει για την εκτόξευση λάσπης, μια που αυτή η κατάσταση εκτρέφεται, συντηρείται και στην εκάστοτε «ανάγκη» χρησιμοποιείται από τους ίδιους όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν;

Αυτοί ακριβώς οι άνθρωποι συντηρούν με τις «επιχορηγήσεις» τους τον κάθε φαντασμένο που παριστάνει τον δημοσιογράφο είτε είναι γέροντας με κινητό, είτε είναι μεσόκοπος με φωτογραφική μηχανή και  με τσίχλα στο στόμα δίκην μηρυκαστικού,  προσβάλοντας ακραία το δημοσιογραφικό λειτούργημα. Πληροφορούμε το αναγνωστικό κοινό ότι οτιδήποτε δημοσιεύεται στον Έμβολο έχει ελεγχθεί και διασταυρωθεί πολλές φορές και από πολλές πηγές. Από την άλλη πλευρά ο Έμβολος δεν κατασκευάζει ειδήσεις του τύπου «κλέψανε γριά», «χάθηκε σκύλος», «αναγνώστης μας ενημέρωσε» κλπ, ενώ στην βαριά έλλειψη ειδήσεων ξαφνικά και τελείως τυχαία να αρπάζει φωτιά κάποιος κάδος σκουπιδιών…. Ούτε σαν βαρύτατα ψυχασθενείς να γράφουμε ένα άρθρο και να απαντάμε στον εαυτό μας σαν άγνωστος αναγνώστης για να σπιλώσουμε ανεύθυνα και ανενόχλητα συμπολίτες μας, εκδικούμενοι έτσι την τοπική κοινωνία εξαιτίας δύσκολων παιδικών και εφηβικών βιωμάτων… Χώρια που η λογοκλοπή πάει με χίλια και η αγορά ψεύτικων κλικ καλά κρατεί επί χρόνια για να εξαπατώνται οι διαφημιζόμενοι.

Βέβαια εύχομαι να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτά τα site για καθαρά ψυχαγωγικούς λόγους, γιατί από τη στιγμή που αντιληφθήκαμε τον τρόπο λειτουργίας τους το μόνο που προσφέρουν είναι άφθονο γέλιο και τίποτα άλλο… Θα ήταν αδικία και σημαντική παράλειψη αν δεν τονιζόταν εδώ, πως υπάρχουν και πολύ καλά site τοπικής εμβέλειας που οι ιδιοκτήτες τους έχουν όλα εκείνα τα εφόδια, ώστε να έχουν μια πολύ αξιοζήλευτη παρουσία στην ενημέρωση.

Σημ. Το άρθρο δεν αναφέρεται σε πρόσωπα και πράγματα, αλλά σε ένα σύστημα που επί  δεκαετίες δρα στην περιοχή μας.

Προηγούμενο άρθροΤους 73 έφτασαν οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, 62 νέα κρούσματα, 1.735 συνολικά
Επόμενο άρθροΜελίκη: Λιμνοθάλασσα οι καλλιέργειες. Φούσκωσε ο Κρασοπούλης. Δηλώσεις Βενιόπουλου – Βίντεο – Φώτο