Ο Ελληνισμός της Αυστραλίας αντιστέκεται στο ξεπούλημα της Μακεδονίας

Είχαμε την χαρά και ικανοποίηση να παρακολουθήσουμε την δυναμική αντίδραση του ελληνισμού της Αυστραλίας που εκδηλώθηκε κατά του εκπροσώπου της «ελληνικής κυβέρνηση» στην Μελβούρνη.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α. Λάζαρος Σκυλάκης

Σχεδόν όλοι οι παριστάμενοι στην εκδήλωση, στο Μνημείο των Πεσόντων, αποδοκίμασαν τον περίφημο απεσταλμένο των Αθηνών. Βέβαια οι «σοφοί» της κυβέρνησης βρήκαν και τον κατάλληλο άνθρωπο, που το μόνο που μπορούσε να καταφέρει ήταν να εξοργίσει ακόμα περισσότερο τους παρισταμένους. Οι λεκτικές επιθέσεις και οι αποδοκιμασίες/γιουχαΐσματα κατά του πρωτοπαλίκαρου του Μαξίμου ήταν συνεχή και εντονότατα. Και πώς να μην ήταν αφού είναι γνωστά τα πατριωτικά αισθήματα των Ελλήνων της Αυστραλίας.

      Ο ταλαίπωρος «εκπρόσωπος» δεν κατάφερε να αρθρώσει ούτε λέξη και αναγκάστηκε να φυγαδευτεί από τους σωματοφύλακές του και από τις δυνάμεις ασφαλείας. Η αντίδραση του Βαρεμένου ήταν η αναμενόμενη. Κατ΄ αυτόν, όλα τα προκάλεσαν οι φασίστες και οι ακροδεξιοί της Χρυσής Αυγής. Τελικά σύμφωνα με τα λεγόμενα της κυβέρνησης η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θα πρέπει να είναι φασίστες, καθόσον το 73% των Ελλήνων είναι εναντίον της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών. Κατά το Μαξίμου, όσοι είναι υπέρ της Μακεδονίας είναι φασίστες και όσοι είναι με τους άθεους και απάτριδες είναι προοδευτικοί και δημοκράτες. Απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί από μια απαράδεκτη κυβέρνηση, που σκέφτεται το συμφέρον των γειτονικών χωρών και φυσικά των ιμπεριαλιστικών μεγάλων δυνάμεων και όχι του ελληνικού λαού.

     Η αντίδραση του ελληνισμού της Αυστραλίας ήταν αντίδραση κατά της βαρβαρότητας, κατά αυτών που μισούν τον ελληνισμό και την πατρίδα. Ο εκπρόσωπος πήρε αυτό που του άξιζε. Ίσως ήλπιζε να κάνει το δωρεάν ταξιδάκι του στην Αυστραλία, να διασκεδάσει, να κάνει τα ψώνια του και να λέει στους ομογενείς ανιστόρητες ασυναρτησίες. Ευτυχώς κανείς δεν τον άκουσε. Πήγε από εκεί που ήλθε. Αντίθετα με τον ελληνισμό της Αμερικής, που απαγόρευσε σε πολιτικούς να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις της ομογένειας, οι ομογενείς της Αυστραλίας ήταν μετριοπαθέστεροι και το επέτρεψαν. Ίσως γιατί περίμεναν μια σοβαρότητα από την κυβέρνηση και όχι προκλητικές συμπεριφορές. Γιατί το να στέλνεις τον Βαρεμένο εκπρόσωπό σου, τη στιγμή που έχει κατά επανάληψη προβεί σε προκλητικές δηλώσεις κατά της ελληνικής Μακεδονίας είναι από μόνο του τουλάχιστον άστοχη ενέργεια. Εκτός και εάν το Μαξίμου δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται.

     Η Μακεδονία και ο Ελληνισμός αντιστέκεται και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δίκαιά του, παρά τις καταπιέσεις που υφίσταται από αυταρχικούς κυβερνώντες. Οι λεκτικές επιθέσεις, οι συλλήψεις και η καταστολή δεν θα σταματήσει τους αγώνες για την Μακεδονία μας. Οι κυβερνώντες χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να καταπνίξουν τις δημοκρατικές αντιδράσεις του ελληνικού λαού. Δεν θα το πετύχουν. Οι Έλληνες ξέρουν να αγωνίζονται και δεν ξεχνούν την προδοσία της Μακεδονίας. Οι ιδεοληψίες και η δουλικότητα της σημερινής κυβέρνησης προς τους ξένους οδηγεί τον Ελληνισμό σε αργή συρρίκνωση και απώλεια κυριαρχικών του δικαιωμάτων. Η 25η Μαρτίου θα εορταστεί από τον ελληνικό λαό έχοντας μια φιλοτουρκική κυβέρνηση να καθορίζει τις τύχες του. Ο Θεός να μας βοηθάει, εάν και με αυτή την κυβέρνηση των άθεων δεν μπορούμε να περιμένουμε και πολλά.