Ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Γκυρίνης απαντάει σε φήμες που αφορούν τους πρόσφυγες

Πρίν από λίγα λεπτά ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας κ. Παναγιώτης Γκυρίνης εξέφρασε την δυσαρέσκειά του εξαιτίας διάφορων φημών που κυκλοφορούν τελευταία σχετικά με την εγκατάσταση προσφύγων στην περιοχή του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Διαβάστε τι έγραψε ο Δήμαρχος σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης:

«Κυκλοφορεί ένα σενάριο από διαφόρους ευφάνταστους ή και καχύποπτους συμπολίτες ότι ήξερα, γνώριζα σχετικά για το κέντρο φιλοξενίας από πριν και δεν το ανακοίνωσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Πρόκειται για ψέμα ολκής. Δε γνώριζα απολύτως τίποτα και δεν είχα απολύτως καμιά ενημέρωση όπως και τόνισα στην συνεδρίαση του συμβουλίου. Το έμαθα από τον υπουργό Δ. Βίτσα στις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης και αμέσως το δημοσιοποίησα στους εκπροσώπους των συλλόγων και των φορέων που ήταν συγκεντρωμένοι στο δημαρχείο.

Κατά συνέπεια, ας σταματήσει αυτή ψευδολογία που μόνο σκοπό έχει να πλήξει εμένα προσωπικά. Το ψέμα όμως έχει κοντά ποδάρια ως γνωστόν.

Εγώ προσωπικά και με την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού μας συμβουλίου επιλέξαμε το δρόμο της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας.

Είμαστε πάνω από όλα άνθρωποι.

Με την σύσταση και λειτουργία του Τοπικού Συντονιστικού στο οποίο συμμετέχουν ο Εμπορικός Σύλλογος Αλεξάνδρειας, η Εκκλησία, οι Πρόσκοποι, ο Ερυθρός Σταυρός, πολιτιστικοί σύλλογοι, η αντιφασιστική πρωτοβουλία, η ΟΜΑΔΑ δείχνουμε ότι ως δήμος δεν έχουμε ξενοφοβικά ανακλαστικά και δεν θα συμπεριφερθούμε ρατσιστικά.

Ως διοίκηση του δήμου θα κάνουμε τα πάντα ώστε να εμπεδωθεί αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους συμπολίτες που πιθανόν τώρα ανησυχούν. Οι σύναδελφοί μου δήμαρχοι όπου λειτουργούν αντίστοιχα κέντρα φιλοξενίας με ενημέρωσαν ότι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα και μάλιστα τόνισαν ότι συμπεριφέρθηκαν με υπερβολή και ότι η τοπική αγορά “χαμογέλασε”. Για την τοπική αγορά το επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος του δικού μας εμπορικού συλλόγου Γιάννης Τσαρτσάνης.

Όλα θα πάνε καλά.

Επειδή παρατηρώ ότι ορισμένοι θέλουν να σχολιάζουν με υβριστικούς όρους και φράσεις θα παρακαλέσω να το σταματήσουν. Αυτό το προφίλ δεν προσφέρεται για αντιμαχίες αυτού του επιπέδου».

Προηγούμενο άρθροΈγκριση πίστωσης για το έτος 2016 για τη βελτίωση των προϊόντων της Μελισσοκομίας
Επόμενο άρθροΑΕ Αλεξάνδρειας: Κάλεσμα για 24η αγωνιστική…