Ο Δ. Μπιάγκης για την κατάληψη δύο πλοίων υπό ελληνική σημαία

Ανακοίνωση Δημήτρη Μπιάγκη, Υπεύθυνου ΚΤΕ Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, για την κατάληψη δύο πλοίων υπό ελληνική σημαία

Η βίαιη κατάληψη των δύο δεξαμενοπλοίων υπό ελληνική σημαία, “PRUDENT WARRIOR” και “DELTA POSEIDON”, από ένοπλες δυνάμεις του ΙΡΑΝ, έχει προκαλέσει εύλογη ανησυχία, όχι μόνον στους Έλληνες, αλλά και διεθνώς.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες και με τις ελάχιστες πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής κυρίως μέσω του Τύπου, οι σκέψεις όλων μας είναι με τους ναυτικούς των πλοίων και τις οικογένειές τους.

Αναμένουμε από την κυβέρνηση να χειριστεί το θέμα με την πρέπουσα σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, παρέχοντας παράλληλα πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση.

Στο πλαίσιο αυτό, εντός της ημέρας θα κατατεθεί σχετική ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου με εποικοδομητικό τρόπο να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας των πληρωμάτων των πλοίων καθώς και των εθνικών μας συμφερόντων.

Προηγούμενο άρθροΕντομολογικό Μουσείο Βόλου
Επόμενο άρθροΝ. Δένδιας: Εταίροι και σύμμαχοι να μην ενδίδουν στους εκβιασμούς της Τουρκίας, με όποιον «μανδύα» και αν περιβάλλονται