Ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο τουρνουά μπάσκετ Όχι στη Βία, που διοργανώθηκε στη μνήμη του Άλκη Καμπανού

Στο Τουρνουά Μπάσκετ «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – 3 on 3», που διοργάνωσαν από κοινού η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Αθλητικός Σύλλογος «Πανόραμα», στη μνήμη του αδικοχαμένου, Άλκη Καμπανού, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Το Τουρνουά διοργανώθηκε στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της καμπάνιας ‘Όχι στη βία’. Κι αυτό το ‘Όχι’ δεν αφορά μόνον στους αθλητικούς χώρους, αλλά σε όλη την κοινωνία. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παλεύουμε για να εξαλειφθούν τα φαινόμενα βίας. Κάθε μορφής βίας. Γι’ αυτό όλα αυτά τα χρόνια αναλάβαμε πρωτοβουλίες, δημιουργήσαμε κοινωνικές δομές για τα θύματα της βίας, κάναμε καμπάνιες, στηρίζουμε πάντα τις προσπάθειες άλλων φορέων, ώστε να διατηρήσουμε την συνοχή στην κοινωνία μας, να δημιουργήσουμε μια κοινωνία αλληλεγγύης, μια κοινωνία ενωμένη, μια κοινωνία σεβασμού, μια κοινωνία πολιτισμένη και ανθρώπινη. Μετά τον άδικο χαμό του Άλκη δημιουργήσαμε ως Περιφέρεια Ειδική Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Οπαδικής και Κάθε Μορφής Βίας. Συνεργαστήκαμε με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και διοργανώσαμε εκδηλώσεις κατά της βίας στα γήπεδα και τους εξωαγωνιστικούς χώρους. Εκδώσαμε ψήφισμα ομόφωνα ως Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ενάντια στην οπαδική βία. Ο αγώνας αυτός κατά της βίας όμως δεν είναι μόνο δικός μας. Είναι όλων μας. Μόνο μέσα από την αλληλεγγύη και την Παιδεία, μόνο μέσα από τη διαρκή υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής μπορούμε να περιορίσουμε τη βία. Κι αυτό κάνουμε σήμερα εδώ. Τιμούμε τη μνήμη του Άλκη και στέλνουμε ξανά ένα ισχυρό μήνυμα προς όλους: Η βία δεν αποτελεί λύση σε κανένα πρόβλημα, είναι το πρόβλημα. Η μνήμη του Άλκη θα μείνει ζωντανή. Ως Περιφέρεια δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ο άδικος χαμός ενός 19χρονου νέου για μια ασήμαντη αιτία. Όπως δεν ξεχνάμε τον Τόσκο, τον Νάσο, τον Μιχάλη και δεκάδες ακόμα περιστατικά με θύματα οπαδικής βίας, που συμβαίνουν σε όλη τη χώρα, με πρωταγωνιστές δυστυχώς κυρίως νεαρά άτομα, ακόμα και ανήλικα παιδιά. Δεν μείναμε και δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι σε τέτοια φαινόμενα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έμεινε και δεν θα μείνει αμέτοχη στη διαρκή προσπάθεια για μια κοινωνία αδελφοσύνης, σεβασμού της διαφορετικής άποψης, αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Άλλωστε, αυτός είναι ο βασικός στόχος μας: Να χτίσουμε μια κοινωνία πιο ανθρώπινη με κάθε μας έργο, με κάθε μας δράση, με κάθε μας πράξη», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το Τουρνουά Μπάσκετ διεξήχθη στα ανοιχτά γήπεδα του Ποσειδωνίου Αθλητικού Κέντρου, που αναβάθμισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του πατέρα του Άλκη, Αριστείδη Καμπανού.

Στο Τουρνουά συμμετείχαν αγόρια και κορίτσια από τους συλλόγους καλαθοσφαίρισης της Θεσσαλονίκης κι από σχολεία της πόλης, που έστειλαν το δικό τους μήνυμα κατά της βίας, ενώ για την επιτυχία της εκδήλωσης συνεργάστηκαν, εκτός από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον ΑΣ «Πανόραμα», η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, η Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης, δημοσιογράφοι και πρώην διεθνείς καλαθοσφαιριστές.

Στα παιδιά που συμμετείχαν μοιράστηκαν καπελάκια με το σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ» από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Tzitzikostas s gipedo alkis

Προηγούμενο άρθροΦΑΣ Νάουσα – ΑΕ Καβάσιλας 2-1. Νίκη με ανατροπή και με δέκα παίκτες – Βίντεο – φωτό
Επόμενο άρθροΛ.Αυγενάκης στο Olympia Forum IV : Επί πλέον μοριοδότηση για τους πλημμυροπαθείς και πυρόπληκτους αγρότες